Tones de solidaritat des del Vallès cap a Idomeni

0
Voluntaris donant i ordenant roba
Voluntaris donant i ordenant roba | Foto: Ferran Mirot

Una iniciativa dels clubs Rotary del Vallès aconsegueix omplir tres tràilers amb roba pels refugiats que es troben a la frontera entre Grècia i Macedònia

Molts veïns del Vallès han demostrat aquest darrer cap de setmana la seva solidaritat, que esta en uns nivells molt alts. Centenars d’ells han respost la crida dels clubs Rotary de Granollers, Caldes i altres municipis del Vallès Occidental i Oriental per tal de reunir roba que serà enviada als refugiats que es troben a Idomeni, la localitat en la frontera entre Grècia i Macedònia, i que viuen en males condicions.

“La solidaritat de la gent del Vallès ha estat increïble”, destaca Francesc Martínez, responsable de comunicació del Rotary del Vallès, que es mostra “molt satisfet” amb la gran quantitat de roba que s’ha aconseguit reunir. Aquest dilluns molta gent es va apropar per donar roba, “bona part nova i d’alta qualitat”, agraeix Martínez. En total, només els clubs Rotary de Granollers i Caldes han aconseguit al voltant de dues tones de roba pels refugiats. La xifra quasi es triplica si contem el recollit per tots els Rotary del Vallès. “Enviarem tres tràilers a Idomeni”, anuncia Martínez.

Ara l’objectiu dels organitzadors és que totes les caixes de roba arribin de forma íntegra a Idomeni, on es troben milers de refugiats. Però, i si la inestable situació de la zona fa canviar d’ubicació als refugiats? Cap problema. “Podem reaccionar a l’instant”, diu Francesc Martínez, que explica a Diari Català que son els Rotary els qui es fan càrrec dels camions i la gasolina, el que facilita poder donar odre de canviar el destí final de la roba en cas necessari.

Rotary Valles roba Idomeni
Caixes carregades amb roba per als refugiats | Foto: Ferran Mirot

Rotary, organització solidària

Els Rotary Clubs, com els del Vallès que han organitzat –en 10 dies, explica Marínez- aquesta iniciativa solidària, són clubs repartits per tot el món que reuneixen a persones influents, homes de negoci i professionals liberals. L’objectiu principal de tots els clubs és agermanar els seus membres en objectius com la solidaritat, l’ajuda humanitària i la pau, tot i que també són un espai de networking pels membres.

Per als membres de Rotary al Vallès, aquesta iniciativa solidària va en consonància amb els seus valors. “La nostra idea és sempre ajudar i ser solidaris. Sempre estem disposats a fer coses per ajudar a qui pateix”, comenta Martínez, que no dubta a assegura que, en el futur, “quan sorgeixi l’ocasió d’ajudar, tornarem a ser allà”.

 

Compartir
Article anteriorXavi Pascual, millor entrenador del mes de març
Article següentNissan no fabricarà un esportiu assequible
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]