Toni Bou guanya el Trial de Baiona

0
Podi TR1 a Baiona
Podi TR1 a Baiona Foto: JC Vázquez
Podi TR1 a Baiona
Podi TR1 a Baiona Foto: JC Vázquez

El Campionat d’Espanya de Trial es decidirà a Cal Rosal (Berguedà)

La Peña Moteros Valmiñor va ser l’encarregada de dissenyar les 12 zones (només per TR1 i TR2, la resta en van fer 10) ubicades al llarg del passeig del Monte Boi de Baiona. Els obstacles de les zones van caracteritzar per les roques i la muralla de la ciutat gallega.

Tot i la pluja intermitent que va caure durant el matí de diumenge, el gran guanyador del Trial de Baiona va ser el pilot de Repsol Honda, Toni Bou.

L’actual campió d’Espanya, proclamat fa uns mesos per novena vegada Campió del Món de Trial Outdoor, va superar les dues voltes de recorregut amb només 2 punts de penalització. Amb 14 punts el va seguir Adam Raga, i finalment tercer va ser Albert Cabestany 23 punts, els mateixos que el pilot gallec, que Jorge Casales.

Pel què fa a la resta de pilots catalans i membres de l’equip Nacional RFME SPEA Miquel Gelabert, Oriol Noguera i Arnau Farré es van classificar sisè, setè i vuitè respectivament. Pol Tarrés va haver de retirar per problemes mecànics i Jeroni Fajardo va ser desqualificat.

Amb aquesta victòria, Bou és líder de la general amb només 2 punts sobre Raga a falta de només una prova perquè finalitzi el campionat.

En la categoria de TR2 la victòria va ser per l’osonenc Marc Riba, per davant del també català Samuel Obradó i Marcos Méndez.  Pel què fa a la resta de nivells, Gabriel Marcelli va ser el millor pilot en Júnior; Francesc Recio, en TR3; Eric Miquel, en Cadet; i Sergio Puyo, en TR4.

Justament, el català Francesc Recio va obtenir la setena victòria consecutiva fet que el va servir per proclamar-se Campió d’Espanya de TR3.

Francesc Recio superant un dels obstàcles del Trial de Baiona
Francesc Recio superant un dels obstacles del Trial de Baiona Foto: JC Vázquez

 

La següent i última prova del campionat nacional d’enguany, es disputarà el proper 15 de novembre a la localitat barcelonesa de Cal Rosal de la mà del Moto Club Baix Berguedà, on totes les categories estan convocades.

Totes les classificacions aquí.