En una emocionant final a Marsella, Toni Bou s’ha adjudicat el desè títol de Campió del Món X-Trial

El pilot del Repsol Honda Team ha afegit un títol més, el desè, al seu llarguíssim palmarès desprès de la victòria d’ahir al X-Trial de Marsella. Toni Bou, que arribava a l’última prova amb 8 punts d’avantatge sobre el seu màxim rival Adam Raga, no va tenir les coses fàcils. En la fase classificatòria, va sumar un 5 en la segona zona que juntament amb el 4 de Raga i el 2 de Cabestany, va passar a la final en tercera posició, fet que no està acostumat el pilot Piera.

Albert Cabestany ha realitzat molt bon campionat Foto:FIM
Albert Cabestany ha realitzat molt bon campionat Foto:FIM

Per tant, gran primera ronda d’Albert Cabestany que va passar en primera posició, seguit del pilot de TRS Adam Raga. Qui es va quedar fora de la final va ser Jeroni Fajardo, que amb 15 punts, un més que Fujinami, es va haver de conformar amb la cinquena posició.

Jeroni Fajardo amb la seva nova moto, Vértigo Foto: FIM
Jeroni Fajardo amb la seva nova moto, Vértigo Foto: FIM

Ja a la gran final, Bou va saber donar la volta a la situació. Bé és veritat que se li va aplanar el terreny gràcies a que el seu màxim rival, Raga va penalitzar 3 punts a la primera zona, i a la quarta va fer 1+1 (un peu més una penalització per temps). Cabestany per la seva banda, va fer un peu a la primera zona de la final, però a Bou li era suficient quedar per darrera de Raga en la classificació per tal de ser campió. Finalment el pilot de Sherco va realitzar 4 punts, i va ser segon.

Adam Raga, màxim rival de Toni Bou Foto:FIM
Adam Raga, màxim rival de Toni Bou Foto:FIM

Toni Bou va completar el recorregut de cinc zones sense cap error i va conquerir així la dècima victòria. Per la seva part, el japonès de l’equip Repsol Honda, Takahisa Fujinami va finalitzar en quarta posició.

Podi Marsella Foto: FIM
Podi Marsella Foto: FIM

Amb aquest, Toni Bou ha sumat el seu desè títol indoor. Des del 2007, el català del Repsol Honda Team, és el millor pilot trencant tots els rècords possibles en aquesta competició.

El basc Jaime Busto no va poder aconseguir el seu objectiu de millorar els anteriors resultats  i va acabar vuitè.

Els millors pilots de Trial es tornaran a veure les cares a l’inici del Campionat del Món FIM de Trial a l’aire lliure, que tindrà lloc a Catalunya, a Olvan i Cal Rosal (Berguedà) els propers 9 i 10 d’abril.

Toni Bou

Estic molt content ja que hem patit moltíssim: ha sigut una carrera súper complicada. A la final, no només ha apretat l’Adam, sinó que també ho ha fet l’Albert Cabestany. Vull recordar que Adam Raga ha sigut un gran lluitador durant tota la temporada i m’ha posat les coses molt difícils. Quan et trobes un rival d’aquest nivell els títols tenen molt més mèrit, estic molt content, ara toca seguir vivint aquest somni”