Una vuitantena de pilots s’han aplegat aquest cap de setmana a la localitat berguedana de Cal Rosal per veure guanyar el títol a Toni Bou

Per setè any consecutiu, Cal Rosal ha acollit l’última prova del Campionat d’Espanya de Trial (CET). El MC Baix Berguedà ha sigut l’encarregat de preparar un espectacular recorregut d’uns 10 quilòmetres on els aficionats del trial i del motor han pogut gaudir dels seus ídols estatals i mundials.

La prova de Cal Rosal la guanya la jove promesa del trial, Jaime Busto.

El pilot d'Honda Repsol Jaime Busto Foto J.C Vázquez
El pilot d’Honda Repsol Jaime Busto Foto J.C Vázquez

Un impressionant Jaime Busto ha guanyat l’última prova del CET amb 12 punts, els mateixos que el seu company d’equip Honda Repsol, Toni Bou. El desempat s’ha resolt pel temps: Busto ha anat més ràpid a completar les dues passades consecutives al recorregut.  Així doncs, Toni Bou (12 punts) s’ha proclamat, per setè cop, guanyador de la prova en TR1 al quedar segon a la prova de Cal Rosal. L’ha acompanyat al podi Adam Raga que ha acabat amb un punt més, 13. Quart ha sigut Jeroni Fajardo amb 16 peus, i cinquè Albert Cabestany amb 32 punts. El Campionat de la categoria absoluta se l’ha emportat Bou i han completat el podi Adam Raga i Jeroni Fajardo.

Finalment Raga és subcampió d'Espanya Foto: TRS
Finalment Raga és subcampió d’Espanya Foto: TRS

En aquesta mateixa categoria, els pilots catalans Miquel Gelabert, Pol Tarrés, Arnau Farré i Oriol Noguera s’han classificat en la sisena, setena, desena i dotzena posició respectivament, 47, 52, 64 y 81 punts.

Podi TR1 Cal Rosal J.C Vázquez
Podi TR1 Cal Rosal Foto: J.C Vázquez

TR2

En TR2 Marc Riba amb 33 punts ha pujat al podi seguit de Sam Obrador (49 punts) i Joaquim Salcedo (66 punts). Riba ja es va proclamar guanyador del Trofeu Nacional de la categoria de TR2 a Candeleda.  Marcos Mendez i Samuel Orado completen el podi del campionat d’aquesta categoria.

Podi TR2 Cal Rosal Foto J.C Vázquez
Podi TR2 Cal Rosal Foto J.C Vázquez

Júnior

El gallec Gabriel Marcelli, amb nomes 2 punts, ha guanyat en la categoria Júnior. Ho ha fet per davant d’Aniol Gilabert amb 5 peus i del francès Hugo Dufrese (18 punts). Amb aquesta primera posició, Marcelli es proclama campió del Trufeu Júnior, seguit d’Aniol Gelabert i Oriol Pi.

TR3

Marc Horrach amb 2 punts, Andreu Oliver amb 17 i de Marc Perera amb 30, han completat el podi de TR3. Francesc Recio que avui no ha corregut, ja feia setmanes que s’havia proclamat campió del Trufeu Nacional de TR3. En segona posició del campionat però ha sigut Adrian Artidiello i la tercera, per Luis Pastor.

Cadet

En Cadet, han pujat al podi, Pablo Suarez amb 4 punts seguit d’Eric Miquel amb 11 punts i Gil Vila amb 30. En el campionat, Suarez ha sigut el guanyador per davant de Miquel i Sergio Ribau.

TR4

Sergio Puyo (2 punts), Guillermo Soler (6 punts) i Alfons Soler (14 punts) han pujat al podi en TR4. El Campionat ha acabat a favor de Puyo, Guillermo Soler ha acabat segon i David Oliver tercer.

Categories de Fèmines

Podi femení de la prova de Cal Rosal Foto J.C Vázquez
Podi femení de la prova de Cal Rosal Foto J.C Vázquez

Pel què fa a les fèmines, els A ha guanyat la pilot de Manresa Elisabet Solera amb 28 punts per davant de Mireia Conde (30 punts) i Neus Murcia (48). Amb aquesta victòria, la pilot del MC Baix Berguedà, Elisabet Solera s’ha proclamat Campiona d’Espanya de Fèmines A. L’han acompanyat al podi de final de campionat Conde i Maria Giro.

Amb 51 punts, Alba Lara ha sigut la millor en Fèmines B, l’ha seguit Mireia Lozano amb 63 peus. Lara i Lozano també han aconseguit les mateixes posicions en el campionat, amb la tercera posició per Andrea Mira.

I finalment amb fèmines C, Carla Caballé (16 punts), Eva Muñoz (37 peus) i Paula Castells (56 punts) han completat el podi de Cal Rosal, que ha sigut el mateix pel campionat d’enguany.

Juvenils A i B

Pel què fa al Juvenil A, Carlos Brines amb 11 peus ha quedat primer per davant de Pol Mediña (23peus) i Pau Martínez (38 peus). En relació al campionat, Rodrigo Marchal és el guanyador de la categoria per davant de Brines i Mediña.

L’altre Juvenil, el B, Lluc Miquel ha sigut el millor amb 6 punts. L’han seguit Gerard Trueba amb 88 i Miquel Aguilo amb 12. El final de campionat d’aquesta categoria ha sigut pel mateix guanyador de Cal Rosal, Miquel, seguit de Trueba i Carlos Palma.

Veterans

I finalment, Joan Sole amb 9 punts ha sigut el millor en la categoria dels Veterans per davant d’Antoni Ramonet (18 punts) i Toni Astals (33punts).  Sole i Ramonet han sigut primer i segon del campionat per davant de Rafael Espejo.

A l’entrega de premis, han assistit, l’alcalde d’Olvan, Marti Orriols; el president de la Federació Catalana de Motociclisme,  Josep Abat; el president de la Real Federacion Motociclista Española (RFME), Ángel Viladoms i el vicepresident, Alfred Terés.

Projecte Mundial 2016

Cal Rosal serà la localitat que albergarà la primera prova del Campionat del Món de l’especialitat de Trial. Serà el 9 i 10 d’abril del 2016.