Podi Trial Indoor Barcelona
Podi Trial Indoor Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona aplega més de 8.200 espectadors amb el Trial Indoor de Barcelona

Los 8 pilots es van enfrontar a una roda classificatòria inicial formada per la cursa cronometrada, que permetia saber l’ordre de sortida, i per les sis zones. Ho van fer per parelles i per ordre invers a la classificació general del mundial. Per tant, els primers en engegar motors van ser la parella formada pel basc Jaime Busto (Montesa) i el suec Eddie Karlsson (Montesa). Busto va realitzar un total de 22 punts mentre que Karlsson en va fer 20.

Jaime Busto no va poder millorar la posició de l'any passat
Jaime Busto no va poder millorar la vuitena posició de l’any passat

La següent parella va ser Takahisa Jujinami (Montesa), molt aclamat pel públic català, i el francès, Alexandre Ferrer (Sherco). El japonès va realitzar 13 punts, tres menys que Ferrer.

Fujinami és sinònim a espectacle
Fujinami és sinònim a espectacle

Posteriorment va ser el torn de Jeroni Fajardo (Vertigo) i Albert Cabestany (Sherco). Els dos pilots van superar les sis zones sumant 12 i 8 punts respectivament.

Per últim, Adam Raga (TRS) va sumar un total de 10 punts mentre que Toni Bou (Montesa) va ser l’únic pilot que no va sumar cap punt.

Males sensacions ahir pel pilot de Vertigo
Males sensacions ahir pel pilot de Vertigo

Un únic peu va deixar Fujinami fora de la final, on va ser cinquè, Alexandre Ferrer sisè, Eddie Karlsson setè i Jaime Busto vuitè.

Final emocionant

La final va començar també per una carrera cronometrada la que va guanyar Bou i el van seguir Raga, Cabestany i Fajardo. Per tant, el primer a obrir totes les seccions va ser Fajardo. Aquestes eren molt tècniques amb elements naturals, com ara troncs.

En aquesta segona ronda es van realitzar en el sentit contrari. La duresa de les zones es va veure reflectida amb la zona addicional,  la de l’Ajuntament de Barcelona, que cap pilot va poder superar.

Toni Bou va tornar a demostrar la seva destresa. Fins a la zona de Montesa, la 3, Bou i Raga no havien fet cap punt. Però va ser en aquesta secció, on Raga va fer 3 penalitzacions amb polèmica inclosa per haver-se recolzat amb el càrter de la moto.

Zona amb molta polèmica ahir al Palau Sant Jordi de Barcelona
Zona amb molta polèmica ahir al Palau Sant Jordi de Barcelona

Però fins a l’última zona, la gran Muralla, no es va saber el guanyador ja que a la secció 5 tots van fer fiasco. Així doncs, amb un total de 10 punts, Bou va ser el flamant campió. Raga el va seguir amb només 4 punts més  i Cabestany va acabar amb 19 punts. Jeroni Fajardo va quedar sense opcions al podi i finalment va ser quart amb 27 punts.

Cabestany va poder pujar al tercer graó del podi
Cabestany va poder pujar al tercer graó del podi
Toni Bou va tornar a deixar sense paraules al públic català
Toni Bou va tornar a deixar sense paraules al públic català

Així doncs, amb la victòria de Bou, el Mundial de X-Trial està més emocionant que mai ja que el de Montesa i el de TRS estan empatats al capdavant de la classificació general a falta de dues proves.  La propera cita, 19 de març a Wr. Neustatd (Àustria).

La veu dels protagonistes

Toni Bou (Montesa): “Barcelona és sempre la carrera més important per mi, i desprès de perdre a Sheffield i amb el campionat tant curt, avui tenia molta pressió. La primera volta he anat més còmode que la segona ja que aquesta  he pogut superar la zona Montesa arriscant però desprès a la de Barcelona he tingut algun problema però per sort no ha passat res. Una victòria molt treballada i molt content pel resultat de cara el campionat.”
Adam Raga (TRS): “Tot i no fer una carrera com volia, estic content ja que he estat a prop de la victòria i això és el que importa. He perdut alguns punts per tonteries que m’han costat la victòria. No estic del tot acord amb les decisions del jurat, ja que m’han perjudicat una mica i m’han fet allunyar de la victòria”. 
Albert Cabestany (Sherco): “Una nit complicada, especialment a l’inici de la classificatòria. Ja en la final he començat molt bé però ja a la zona 3, la de Montesa, la desició del jurat m’ha allunyat de la lluita per la victòria.”

Jeroni Fajardo (Vertigo): “Ha sigut una nit molt complicada per mi, en carrera no m’acabo de sentir segur sobre la moto. Al principi de la primera volta hem tingut un problema elèctric i hem hagut de canviar la moto varies vegades. Ja a la segona volta no m’he trobat massa bé i no he pogut realitzar les zones a gust”