Tony Hawk’s Pro Skater 5 s’estrena amb greus problemes

  0

  Tony Hawk

  La premsa mundial critica la publicació plena d’errors de Tony Hawk’s Pro Skater 5

  Tot i sortir a la venda ahir dia 29 de setembre, una bona part de la premsa internacional no ha pogut accedir a Tony Hawk’s Pro Skater 5 per analitzar-lo fins a l’estrena global. És una pràctica que passa més d’un cop al món dels videojocs, una estratègia dels editors que puntualment es realitza per un motiu molt concret: la por a les crítiques negatives dels analistes, un fet que faria baixar notablement la facturació del primer dia. Atenent a les primeres veus dels grans mitjans, Tony Hawk’s Pro Skater 5 n’és una nova mostra.

  El joc incorpora un sistema permanent de connexió a la xarxa que ara mateix és sinònim d’errors constants d’enllaç amb els servidors, una experiència plena de pífies amb especials greuges pel que fa al sistema de col·lisions i repetits problemes d’abast general que arriben a bloquejar el joc completament. Els adjectius que acompanyen els títols dels vídeos publicats per la premsa internacional ho deixen ben clar, amb expressions comdesordre total o greument desolador. Fins i tot personalitats com Dan Ryckert, cap d’edició de Giant Bomb -un dels portals amb més pes dins el panorama americà sobre videojocs-, no ha dubtat en qualificar-lo de “joc dolent”. Activision, l’editora i actual propietària dels drets de la marca fins al termini de l’actual any fiscal, no s’ha pronunciat al respecte.

  Els primers veredictes no són optimistes

  Grans mitjans com Destructoid o Hardcore Gamer ja han publicat la seva nota amb un aprovat per la mínima i un 2/10 respectivament. Val a dir que el sistema de puntuacions dels videojocs acostuma a estar força inflat, una pràctica que es tradueix en què qualsevol joc amb una nota inferior al 6 és dubtosament recomanable. Els motius on més s’ha insistit per justificar els actuals veredictes és la falta total de motivació per part de l’estudi desenvolupador, que ha decidit oferir un joc sense cap innovació, amb les mateixes mecàniques de sempre i una experiència que ràpidament es fa monòtona. L’actualització del primer dia, tot i ocupar més espai al disc dur que Tony Hawk’s Pro Skater 5 per sí mateix, no repara els errors crítics que pateix avui dia el joc.