Els documents TOP SECRET de la santa Mare Teresa

La veritat sobre Teresa de Calcuta: tot menys una santa

No podria venir més a conte. En un dels pitjors moments de crisis de l’Església Catòlica i gairebé al temps de la històrica dimissió del Papa, un grup de professors de la Universitat de Mont-real, Canadà, acaba de fer públic un article basat en mesos de recerca que posa en dubte moltes de les accions que van portar a l’Església, i al món, a considerar a Teresa de Calcuta una santa. Tenia un costat fosc el premi Nobel de la Pau? A través d’una anàlisi de la literatura publicada sobre la religiosa, mite i exemple de l’altruisme, Serge Larivée, professor universitari, i altres dos col·legues qüestionen algunes de les pràctiques de la Mare Teresa, així com les seves relacions amb el poder, la seva gestió de les donacions rebudes i els suposats miracles que van conduir a la seva beatificació.

Teresa de Calcuta, de nom Agnes Gonxha Bojaxhiu, va ser una monja catòlica d’origen albanès naturalitzada índia, que va fundar la congregació de les Missioneres de la Caritat a Calcuta en 1950. Durant més de 45 anys va atendre a pobres, malalts, orfes i moribunds, al mateix temps que guiava l’expansió de la seva congregació, en un primer moment, en l’Índia i després en altres països del món. Va obtenir el Premi Nobel de la Pau en 1979 i el més alt guardó civil de l’Índia, el Bharat Ratna, en 1980, per la seva labor humanitària. A ells es van sumar una desena de premis i reconeixements de primer nivell, tan nacional com a internacional. Després de la seva mort, va ser beatificada pel papa Juan Pablo II, atorgant-li el títol de beata Teresa de Calcuta.

En 1979 se li va atorgar el Premi Nobel de la Pau i els mitjans de comunicació van començar a seguir amb més atenció les seves obres que donaven testimoniatge de l’alegria d’estimar i de la grandesa i dignitat de cada persona humana.

Al final de la seva vida i malgrat els seus problemes de salut, Mare Teresa va continuar servint als pobres. Després de trobar-se per última vegada amb Sant Joan Pablo II, retorna a Calcuta i el 5 de setembre de 1997 va tornar a la Casa del Pare.

Durant la Missa de beatificació, el 19 d’octubre del 2003, Sant Joan Pablo II va dir d’ella: “Venerem a aquesta petita dona enamorada de Déu, humil missatgera de l’Evangeli i infatigable benefactora de la humanitat. Honrem en ella a una de les personalitats més rellevants de la nostra època. Acollim el seu missatge i seguim el seu exemple”.

No esperis per líders, fes-ho tu solament, persona a persona.

Considerant la figura històrica de summe interès que representa la Mare Teresa, el nostre col·lega John Greenewaldque en el seu lloc web es dedica a recopilar documents d’agències governamentals nord-americans alliberats sota l’Acta de Lliure Informació (FOIA)va sol·licitar a la NSA els arxius pertinents a la beata. La resposta que va rebre va ser tallant: tots els documents relacionats amb Teresa de Calcuta estan classificats com a TOP SECRET i, per tant, no seran alliberats al públic.

Què és el que oculta l’Agència de Seguretat Nacional d’Estats Units sobre la Mare Teresa de Calcuta?

Els documents TOP SECRET de la santa Mare Teresa

El president Ronald Reagan lliurant-li a la Mare Teresa la Medalla Presidencial de la Llibertat durant una cerimònia a la Casa Blanca, 1985.

A continuació reproduïm en català un extracte de la resposta de la NSA, i, al peu d’aquest article, també posem a la vostra disposició la carta completa en idioma original rebuda per John Greenewald:

Cas FOIA: 75788A 20 de març de 2015 La present és una resposta a la sol·licitud FOIA del 23 de novembre de 2013, rebuda per aquesta oficina el 25 de novembre de 2013, que refereix a «una còpia de tots els registres pertinents a la Mare Teresa, també coneguda com a Agnes Gonzha Bojaxhiu». Com s’esmenta línies a dalt, la vostra sol·licitud ha estat assignada com Caso número 75788. Un. Qualifica dins de la categoria de sol·licitants «Uns altres», i, com a tal, té dret a 2 hores de cerca i els duplicats de 100 pàgines sense cap cost.

No existeix impost per a aquesta sol·licitud FOIA, la qual ha estat processada i, per tal motiu, li adjuntem un document oposat durant la nova cerca.

No obstant això, deu documents (18 pàgines) han estat retinguts per complet. Com ho requereix la FOIA, aquests arxius han estat revisats per aquesta Agència, la qual va concloure que els mateixos es troben actualment i pròpiament classificats d’acord a l’Ordre Executiva 13526. Els documents reuneixen els criteris suficients per a la seva classificació com estipulen successivament els paràgraf (b) i (c) de la Secció 1.4 i romandran classificats com a TOP SECRET o SECRET sota la Secció 1.2 de l’O.I. 13526.

Els documents estan classificats perquè se suposa que el seu alliberament al públic podria causar un greu dany a la seguretat nacional. Segons precisa la Secció 3.3(b) de l’O.I. 13526, algunes dades estan exemptes de la desclassificació automàtica. A més, aquesta Agència està autoritzada per diversos estatuts a protegir certa informació concernent a les seves pròpies activitats, i hem determinat que tal informació EXISTEIX en els documents que ha sol·licitat.

Descripció d’arxiu: pdf 4 pàgines. Inclou extractes de dones famoses de la història.