Topmix Permeable, l’asfalt que es beu tota l’aigua

0
Topmix Permeable, l'asfalt que es beu tota l'aigua
Topmix Permeable
Topmix Permeable, l'asfalt que es beu tota l'aigua
Topmix Permeable

Topmix Permeable capaç d’absorbir 4.000 litres per minut

I si ja no ens haguéssim de preocupar més quan la carretera estigui molla? I si ja no haguéssim de patir per un aquaplaning? I si les carreteres molles directament no existissin? Pensareu que estic boig i que tot això és impossible però, creieu-me, la investigació avança molt ràpid i tot el que abans era impensable ara s’ha convertit en probable i real.

I en aquest camí està la empresa britànica de materials Tarmac que, amb el seu revolucionari Topmix Permeable, vol acabar amb les carreteres molles. El sistema preveu que aquest formigó absorbeixi 4.000 litres d’aigua en un minut. O sigui, que no hi haurà aiguat que se li resisteixi; les inundacions ja formaran part de la història de la humanitat. I perquè tot això ens ho creiem, l’empresa ens mostra el vídeo que podeu veure en aquest article on es veu al camió tirar litres i litres d’aigua que va desapareixen absorbida pel formigó que construeix aquesta empresa britànica.

Aquest invent pot suposar una gran contribució per crear carreteres més segures i, perquè no, per reduir la temperatura de l’asfalt en aquells dies on el Sol escalfa de valent i els pneumàtics sofreixen més del necessari.

Sí que és cert que aquest formigó no és quelcom 100% revolucionari ja que les carreteres asfaltades més recentment absorbeixen molt millor l’aigua que les més antigues, però també és cert que fins ara mai s’havia vist que un formigó bebès tanta aigua en tant poc temps. I a on va a parar aquesta aigua? Doncs un cop absorbida aquesta arriba al terra de sota l’asfalt, al subsòl i així successivament. En definitiva, res que ens preocupi ja que l’aigua al final acaba sent de la mare Terra.

Però no tot és perfecte en aquesta vida i, per tant, això tampoc ho és. L’únic risc que té són les gelades que podrien provocar que l’aigua filtrada es congelés i això podria fracturar el material, la qual cosa suposaria un alt risc per als conductors que podrien trobar-se l’asfalt trencat. Tot i així, Topmix Permeable ofereix més avantatges que desavantatges.