Tot indica que Mazda tornarà a produir un model amb motor rotatiu

Ja el tenim aquí. La marca japonesa ens ho va avançar amb el prototip Mazda RX-Vision Concept, però ara ja us podem afirmar que el motor rotatiu no morirà, sinó que ressuscitarà. I arribarà amb el model esportiu que derivi d’aquest Concept (He sentit Mazda RX-9?) amb una major eficiència adaptada als nou temps i, segons sembla, sota el nom de SKYACTIV-R.

De moment us presentem la primera patent anomenada “U.S. Patent Application 20160084158” que ha estat publicada per l’Oficina de Patents d’Estats Units. La imatge no deixa dubtes que estem davant d’un motor rotatiu amb turbo amb el port d’escapament a la part superior i el port d’admissió a la inferior. Amb aquest sistema Mazda podrà muntar uns motors en posició més baixa, la qual cosa millora el centre de gravetat del vehicle. A més, la posició elevada del turbo ajuda que hi hagi menys lag i el motor es comporti més com un atmosfèric. Sens dubte Mazda busca una clara diferenciació amb la resta de marques.

Torna el motor rotatiu de Mazda | Diari Català
Mazda RX-Vision Concept

Però encara no podem cantar victòria tan aviat ja que el fet d’haver patentat una marca no significa que aquesta vagi a produir-se. En qualsevol cas, la intenció és la que és i el motor rotatiu podria tornar a les nostres carreteres en un futur no gaire llunyà. Això sí, ho faria amb clares millores respecte a l’últim model (Mazda RX-8) que mancava d’una mica de potència a baixes voltes (d’aquí el turbo) i d’un consum de combustible elevat.

Si tot va com hauria d’anar, aquest motor arribaria amb el model que derivi del Mazda RX-Vision Concept. Esperem que Mazda ens doni una alegria i puguem tornar a gaudir d’aquest motor tan aclamat i desitjat al món de l’automoció.

Si voleu saber més sobre aquesta nova patent podeu clicar aquí i repassar el text escrit en anglès.