El lituà, un dels ídols del Palau Blaugrana al segle XXI, torna com a entrenador del Zalgiris Kaunas

El base de la primera Eurolliga (2003). Un dels millors directors d’orquestra que ha passat pel FC Barcelona Lassa. I una llegenda del bàsquet europeu. Sarunas Jasikevicius torna aquesta nit al Palau Blaugrana, però aquest cop com a entrenador del Zalgiris Kaunas.

La història de Jasikevicius és totalment coneguda. Un base lituà amb una trajectòria exitosa a Barcelona, Tel-Aviv i Atenes. Quatre títulos europeus i un raguitzell de trofeus que guarda amb molt d’afecte a casa. Tots simbolitzen quelcom pel bo de Sarunas, que aquesta nit visita la que va ser casa seva durant quatre temporades (dividides en dues etapes: 2000-2003 i 2012-2013).

I és que a Barcelona va deixar un llegat inesborrable. Per la seva màgia, pel seu talent… i pel seu caràcter guanyador. El Palau gaudia veient un líder a la pista que feia millors als seus companys. Un jugador capaç d’aixecar a tothom amb jugades de videojoc. Quan el físic va aguantar, veure’l era una delícia.

Fa un any i mig, Jasikevicius encara donava els últims clínics com a jugador. Però tothom era conscient que el seu futur estava a les banquetes. Un líder innat. I així va ser. Un cop va anunciar la seva retirada, el Zalgiris va fitxar-lo com a segon entrenador. Ara, des de fa uns mesos i amb la destitució de Kaprikas, Jasikevicius és el primer espasa d’un club històric. I amb contracte fins al 2018. 

Incondicional de Navarro

Una parella de genis. Dos mestres… i dos amics. “El Saras ja era un líder a la pista, així que no dubto que com a entrenador ha de ser un autèntic perfeccionista de tots els detalls. Estic segur que ho farà molt bé”, afirma el capità blaugrana. “Navarro és el jugador amb més talent amb el que he jugat mai”, es desfeia en elogis l’exculer fa uns mesos.