D’aquesta manera, la Fórmula 1 abandona el polèmic nou sistema de qualificació

S’ha acabat el joc. La Fórmula 1 reprendrà el sistema de qualificació del 2015 tal com van confirmar ahir el president de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA), Jean Todt, i el patró de la F1, Bernie Ecclestone, cedint a la unànime petició dels equips després de les dues carreres d’aquesta temporada.

“A petició unànime dels equips en una carta rebuda avui, Jean Todt, president de la FIA i Bernie Ecclestone, propietari dels drets comercials de la F1, han acceptat, en interès del Campionat, presentar una proposta a la Comissió de la F1 i Consell Mundial del Motor de tornar al format de qualificació en vigor al 2015”, indica el comunicat de la FIA a la seva pàgina web.

L’organisme va recalcar que “la proposta, de ser acceptada pels organismes de la F1, tindrà efecte a partir del proper Gran Premi de la Xina (15-17 d’abril) i fins al final de la temporada”. “Todt i Ecclestone van recolzar la idea proposada pels equips de valorar el format de les carreres per 2017”, afegeix.

D’aquesta forma, el nou sistema de qualificació arriba al seu final després de dues curses de polèmiques i descontent generalitzat. Un sistema que eliminava els cotxes més lents (en intervals de minut i mig) des de la Q1 fins a la Q3. Abans de posar-se en pràctica durant el primer GP celebrat a Austràlia, el nou sistema ja va aixecar forces suspicàcies entre els integrants de la F1, però no va ser fins aquell dissabte a Melbourne quan el desconcert i les crítiques es van apoderar per complet del paddock.

Després del passat Gran Premi de Barhain, segona cita del Mundial, els membres del ‘Gran Circ’ no van aconseguir un acord, emplaçant la decisió a una reunió aquest dijous. Malgrat que el diumenge la posició dels equips i la FIA semblava distant pel que fa a reprendre el sistema de qualificació de la temporada passada, finalment Todt i Ecclestone han hagut de cedir davant les múltiples pressions.