Toro Rosso utilitzarà els propulsors Ferrari de la recent acabada temporada 2015

Més notícies sobre propulsors a la Fórmula 1, aquest matí explicàvem que Renault seguirà subministrant motors a Red Bull, però no passarà el mateix amb el seu filial. Toro Rosso ha decidit abandonar totalment la marca francesa del rombe per tornar a mirar cap a Itàlia i muntar motors de l’escuderia vermella, Ferrari.

Com dèiem, l’escuderia de Fórmula 1 Toro Rosso va anunciar ahir divendres un acord amb Ferrari que li permetrà utilitzar la propera temporada les unitats de potència que la Scuderia ha fet servir durant el Mundial de Fórmula 1 recentment finalitzat. Per tant, no seran motors de nova generació, sinó que Ferrari, per evitar mals majors, els hi facilitarà els motors d’aquest any que s’han mostrat força competitius però que, segurament, no ho seran tant la temporada vinent.

“Toro Rosso i Ferrari han aconseguit un acord que farà que el nostre equip usi les actuals unitats de potència de Ferrari a la temporada 2016”, va anunciar l’equip en el qual competeixen els dos joves pilots, Carlos Sainz i Max Verstappen, que tanta guerra han donat aquest any.

D’aquesta forma, l’equip filial de Red Bull tornarà a competir propulsat per Ferrari, igual que va ocórrer en les set temporades disputades entre el 2007 i 2013. Els dos últims anys, Toro Rosso havia utilitzats unitats de potència Renault.

El màxim responsable de l’equip, Franz Tost, va reconèixer que “és sensacional treballar de nou amb Ferrari”. “Vam tenir una relació fructífera en el passat i estic segur que no costarà molt temps que tornem a treballar molt bé junts. És cert que tenim poc temps abans del primer test, però comptem amb la gent adequada i confio que junts tindrem un cotxe competitiu el proper any”, va assegurar.

Serà capaç Toro Rosso amb motor Ferrari de tornar a lluitar de tu a tu amb Red Bull com ha ocorregut aquest any?