‘Torpedo’ Müller pateix alzheimer

0
L'alemany pateix alzheimer i està ent tractat
Müller, un dels millors davanters de la història. EP
L'alemany pateix alzheimer i està ent tractat
Müller, un dels millors davanters de la història. EP

El Bayern Munich ha apuntat mitjançant un comunicat que un dels millors davanters de la història té aquesta enfermetat

L’exjugador internacional alemany Gerd Müller, de 69 anys, pateix un estat avançat d’Alzheimer, segons ha informat aquest dimarts el Bayern Munich, club on va passar a la història pels seus nombrosos gols i pels títols aconseguits. “Desgraciadament Müller està greument malalt des de fa molt temps”, va apuntar el club bavarès. “Des de febrer de 2015 està sent tractat per professionals i rebent el suport de la seva família”, va afegir el Bayern en un comunicat.

Müller, conegut com el ‘Torpedo’, va guanyar 13 títols amb el Bayern i va jugar al club alemany des de 1964 fins a 1979, marcant 533 gols en 585 partits sumant totes les competicions, 365 d’ells a la Bundesliga. A més, va conquistar la Pilota d’Or el 1970 i va ser campió d’Europa (1972) i del món (1974) amb la selecció alemanya, amb el que és un dels millors davanters de la història del futbol.

Després de deixar el futbol actiu, Müller va obrir un restaurant a Fort Lauderdale, a l’estat nord-americà de Florida, però va fracassar en l’empresa i va tornar a Europa. Müller es va lliurar a l’alcohol, però anys més tard va superar l’addicció. A principis dels anys 90, el llavors president del Bayern, Franz Beckenbauer, li va aconseguir feina com a entrenador de divisions juvenils i inferiors del club. En aquesta tasca va participar en la formació de grans futbolistes del club com els campions mundials Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger i Thomas Müller, entre d’altres.

El 2011, mentre es trobava a Itàlia juntament amb el planter de reserva del Bayern preparant la temporada, Gerd Müller va ser trobat en estat de completa desorientaciónpor la policia de Trento després que el club denunciés la seva desaparició.

Aquella vegada, Müller va abandonar en un taxi l’hotel a les cinc del matí en direcció a l’estació ferroviària de Trento, on volia agafar un tren de tornada a Munic. En no saber-se res d’ell es va posar en marxa un operatiu en el marc del qual fins els jugadors ho van buscar en un bosc proper a l’hotel. La policia el va trobar 13 hores més tardeen el centre de Trento, on deambulava perdut.