D’aquesta forma Gas Gas tornarà a la productivitat

El Jutjat Mercantil de Girona ha adjudicat per un preu de 9,66 milions d’euros a l’empresa de bicicletes i motos elèctriques Torrot la unitat productiva de Gas Gas. D’aquesta manera la marca de motos de muntanya catalana es salva de la situació de liquidació en que es trobava. Torrot, empresa ubicada a Mataró, s’ha compromès a injectar 13 milions d’euros a la fàbrica de Gas Gas a Salt durant els propers tres anys per tal de reactivar el treball i el desenvolupament.

Hi va haver altres empreses que aportaven capital, però Torrot ha estat la que més quantitat ha presentat. Del total, 6,38 milions d’euros seran per cobrir part del deute de 40 milions que Gas Gas deu a diferents bancs i caixes, causa per la qual va parar la producció a principis del 2015 i va entrar en preconcurs de creditors.

Els 93 treballadors també van poder valorar les diferents empreses que volien comprar Gas Gas i, per ells, Torrot també era la preferida. De fet, el president del comitè d’empresa, Pere Brangolí, assegurava que els empleats estan “satisfets” amb la decisió del jutge.

El pla de Torrot preveu que s’incorporin al principi 55 dels 93 treballadors, amb el compromís de reincorporar a part de la resta durant els propers 18 mesos fins arribar als 82 treballadors. Tot i així i per intentar assegurar la tornada de la totalitat dels 93 treballadors, Brangolí ha assegurat que seguiran negociant amb els nous propietaris.