Tot el que no sabia sobre el Club Bilderberg

El Club Bilderberg, els poderosos que governen la terra

Com cada any un halo de misteri envolta la trobada. Què hi ha darrere dels poderosos de Bilderberg? Quan va néixer el grup? Quins objectius té?

S’estima que aquest any han acudit més d’un centenar de participants, provinents de 22 països. La llista de convidats inclou personalitats tan destacades com el secretari general de l’OTAN, Anders Fogh Rasmussen, la directora del Fons Monetari Internacional, Christine Lagarde, la reina d’Espanya, donya Sofia, i el ministre espanyol d’Afers exteriors, José Manuel GarcíaMargallo.

Què és el Club Bildeberg?

El Club Bilderberg és una reunió anual privada a la qual assisteixen importants personalitats dels països més desenvolupats del món i representants dels grans organismes internacionals. Durant diversos dies es fixen una sèrie de temes de debat sobre els quals s’intercanvies idees, propostes i punts de vista.

Les conferències del Club Bilderberg es programen com a discussions informals sobre les principals qüestions que afronta el món. Els participants poden fer ús del qual s’ha dit en la conferència, però amb la condició de no identificar mai al ponent.

A Espanya s’ha reunit en dues ocasions: entre el 12 i el 14 de maig de 1989 en La Toja; i entre el 3 i el 6 de juny de 2010 a Sitges.

Qui participa?

L’any 2014, es va celebrar entre el 29 de maig i l’1 de juny a l’hotel Marriot de Copenhaguen, on es van reunir uns 140 participants de 22 països. D’ells 35 convidats procedeixen d’Estats Units, 13 de Gran Bretanya i la resta dels principals països europeus, Canadà i Xina.

Entre els participants, figura el exsecretari d’Estat nord-americà Henry A. Kissinger; la directora general del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde; el redactor cap de The Economist, John Micklethwait; l’exprimer ministre italià Mariano Monti; la Princesa Beatriz d’Holanda; el secretari general de l’OTAN, Anders Fogh Rasmussen; el ministre suec d’Exteriors, Carl Bildt o el president d’Airbus, Thomas Enders, entre uns altres.

En aquesta ocasió van haver-hi quatre participants espanyols, tres d’ells habituals del fòrum, com són la reina donya Sofia; el president de pressa, Juan Luis Cebrián; i el director general de La Caixa, Juan Maria Nin, a els qui s’ha unit aquest any el ministre d’Afers exteriors i de Cooperació, José Manuel GarcíaMargallo.

Para què va ser creat el Club Bilderberg?

El Club Bilderberg celebra les seves trobades des de 1954. La primera trobada va tenir lloc el 29 i el 30 de maig d’aquell any als Països Baixos, i va ser promogut per l’emigrant jueu polonès i conseller polític Józef Retinger, preocupat pel creixent antiamericanismo provocat pel Pla Marshall a Europa. Per això, va decidir reunir als líders europeus i tractar de promoure el seu enteniment.

El propòsit del grup erafer un nus al voltant d’una línia política comuna entre els EUA i Europa en oposició a Rússia i al comunisme“.

Es trobaven en plena guerra freda i a algunes personalitats els preocupava que els seus negocis acabessin sent afectats pel tibant clima.

Per què ho ratllen de ‘misteriós’ i ‘ totpoderós’?

La cita anual es duu a terme a porta tancada i no es permet l’accés als mitjans. Tampoc es publiquen conclusions.

Entre els assistents es troben banquers, membres de la reialesa, amos de mitjans de comunicació i empreses, experts en matèries de defensa i capdavanters polítics d’Europa i EUA.
Des de la seva creació, pràcticament cada any han assistit membres de famílies poderoses com la de Rockefeller o els Rothchild. Representants de les companyies Coca Cua, American Express, British Petroleum, JP Morgan i Microsoft també són assidus a les trobades. Des de la presidència de Dwight Eisenhower, tots els mandataris nord-americans han assistit a alguna trobada del Club Bilderberg: John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George Bush pare i fill, Bill Clinton i Barack Obama.

Per què ho ratllen de misteriós?

Molts periodistes i investigadors han escrit sobre el Club Bilderberg, un fòrum que ha donat molt de què parlar als conspiranoicos.

Malgrat que el club té pàgina web en la qual explica els seus orígens, formes d’actuació i informa de la llista d’assistents, la cita anual es duu a terme a porta tancada i no es permet l’accés als periodistes. Tampoc els escortes o acompanyants poden romandre a les sales on es reuneixen els participants.

Per la rellevància dels seus participants, alguns han assegurat que en les reunions de Bilderberg és on veritablement es decideix la destinació del món. Fins i tot afirmen que es val d’altres organitzacions secretes com ‘Skull and Bones’ (Calavera i Ossos) per dur a terme les seves estratègies.

El club demana als convidats que no citin el que s’ha dit per uns altresper assegurar que els participants sentin que poden parlar lliurement en un ambient de confiança“.

Sobri quins secrets tractaran els seus membres en la reunió d’aquest any?

Segons l’escriptora i periodista Cristina Martín Jiménez, els membres del grup planegen abordar alguns dels problemes que ells mateixos han causat. Un dels temes principals que es tracta és la crisi ucraïnesa, “en la qual el Club Bilderberg ha exercit la seva força“, va subratllar la investigadora.

També es parla de la propera expansió del Club Bilderberg cap a Xina“, va agregar.

Encara que són nombrosos els secrets que guarda aquesta poderosa agrupació, hi ha dades respecte al mateix que han sortit a la llum.