Una curiosa infografia mostra en què és líder mundial cada país. Espanya, per exemple, té el dubtós honor de ser líder en consum de cocaïna

 

DogHouseDiaries, una web d’entreteniment, ha publicat un mapa mundi bastant particular. Es tracta d’un mapa polític on es mostra en què és líder mundial cada país del món. Algunes dades són bastant sèries, com que Estats Units és líder en premis Nobel o Brasil en campionats del món de futbol. D’altres, són de dubtosa rellevància, com que Argentina és líder en exportació de jugadors de futbol o com que als Països Baixos és el país amb la gent més alta (de mitja).

Espanya, per la seva banda, és senyalat com el país amb major consum de cocaïna per càpita. Els nostres veïns, també lideren els seus propis rànquings: França és líder en turisme i Portugal en graduats de secundària. Per la seva banda, Itàlia és campiona en competicions de la UEFA i Suïssa en taxa d’atur baixa.

Curiositats

Alemanya, malgrat ser el motor econòmic d’Europa, destaca en aquesta infografia com la líder en “quasi guanya la Copa del Món” (per tenir el rècord d’haver participat en una final de Mundial més que cap altre nació). Per la seva banda, Senegal és l’Estat del món que menys despesa genera en Defensa.

Pel que a noves tecnologies es refereix, Bulgària va obtindré el rècord de velocitat de descàrrega, Islàndia el té en penetració d’Internet i Filipines en ús de les xarxes socials. Per últim, però no menys destacat, Índia és líder en la producció de pel·lícules i l’Antàrtida també té el seu propi rècord: ser l’imperi dels pingüins.

 

Mapa mundi liders mundials diaricatala
Mapa del mon amb els lideratges mundials | Foto: DogHouse

Compartir
Article anteriorSamsung Galaxy S7, un empleat filtra nous detalls
Article següentBadalona es quedarà uns dies sense metro per vaga
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]