Jorge Fernández Díaz Daniel de Alfonso clavegueres estat independència Catalunya
Jorge Fernández Díaz, ministre de l'interior en funcions | Diari Català

La comissió d’Interior del Congrés dels Diputats l’ha reprovat amb una proposició no de llei i retreu al ministre “les seves funcions i actituds antidemocràtiques” i la “manca d’ètica política” en les seves actuacions “en contra dels que pensen diferent”

Aquest retret s’emmarca en les converses que va mantenir amb l’ex-president de l’Oficina Antifrau de Catalunya i que van ser gravades. Tots els partits han instat Rajoy a cessar Fernández Díaz.

Aquesta proposició s’ha aprovat després que ahir la Fiscalia rebutgés investigar el contingut de les gravacions.

Suport gairebé unànime

La proposició l’han presentat els diputats del Partit Demòcrata Europeu Català integrats al grup mixt i ha comptat amb el suport de socialistes, Podem, C’s, ERC i PNB. El text, que ha presentat el diputat Sergi Miquel, recorda que Fernández Díaz i De Alfonso “conspiraven per fabricar escàndols que involucressin dirigents favorables a la independència de Catalunya”.

La clau de la reprovació l’ha tingut el Grup Socialista, que ha donat suport a la iniciativa per “higiene democràtica” i perquè “Fernández Díaz no respecta l’estat de dret”.

Fernández Díaz lamenta que no condemnin les gravacions

El ministre de l’Interior en funcions ha defensat la legalitat de la seva reunió amb De Alfonso i ha dit que el preocupa que cap partit “hagi condemnat unes gravacions il·legals efectuades fa dos anys es vagin difonent per fascicles durant tota la campanya del 26-J”.