Tour de Corse: Primera jornada

0

tour corsica

ÈPIC

El Ral·li de Còrsega d’enguany és força complicat pel pilotatge atès les fortes pluges que han descarregat a l’illa. De fet, en aquesta primera jornada s’ha anul·lat un tram del matí (tram de 43.69 km de Casamozza – Ponte Leccia ) per la caiguda de roques i esllavissades que han aparegut al tram.

Amb aquestes complicades condicions el ral·li segueix el seu curs i el pilot Elfyn Evans es situa líder desprès de la primera jornada del Tour de Corse. El pilot galès ha estat espectacular i ha sigut el més ràpid en l’últim tram de la jornada amb el seu Ford Fiesta WRC i ha passat de la 6ª posició al primer lloc de la classificació provisional amb 18.7 segons d’avantatge sobre l’altra sorpresa del dia el pilot Kevin Abbring, seguit de Jari-Matti Latvala a 4.2 segons del pilot holandès.

EVANS

Els pilots han hagut de fer front a l’aigua, fang, roques i una gran quantitat de perills on sobreviure ha estat tota una fita.

Evans ha estat el que millor s’ha adaptat i ha finalitzat com a líder, la primera vegada que finalitza una jornada del WRC en primer lloc de la classificació, i ha volgut agrair-lo als seus ouvreurs: el seu pare i ex campió britànic, Gwyndaf, i el Campió del Món de 2003, Phil Mills, que han proporcionat unes dades claus per a que Evans hagi pogut atacar amb seguretat.

En aquesta primera jornada, el ja campió del món, Sebastien Ogier quan estava realitzant el tram d’enllaç entre el parc d’assistència a Corte i el parc tancat del ral·li, el seu Volkswagen Polo R s’ha parat per un problema en el canvi, els mecànics una vegada s’obri el parc tancat podran reparar el vehicle i tornar a la prova en situació de súper ral·li i amb la penalització de 10 minuts corresponents, el que ha fet que passi de la 10ª posició a la 55.

OGIER

El pilot espanyol Dani Sordo va perdre dos minuts després de colpejar una pedra i punxar i el seu company a l’equip Hyundai, Thierry Neuvill, va picar en un pont a 1,2 kilòmetres de la sortida de la primera especial, i va tenir que deixar la prova després de trencar la suspensió darrera dreta, un mal inici de ral·li per l’equip Hyundai.

SORDO

NEVILLE

 

Tampoc Wolkswagen es lliura de problemes, ja que desprès de la retirada d’Ogier i que Latvala no està atacant al nivell habitual, va declarar Jari-Matti, amb bon criteri, al finalitzar la jornada que l’important del dia era mantenir el cotxe dins la carretera atès els perills dels trams. L’altre membre de l’equip, Mikelsen, va optar per una tàctica similar.

Els pilots de Citroën, Meeke i Ostberg, no estan tenint una bona carrera ja que no aconsegueixen seguir el ritme dels pilots punters.

En el WRC2, Cris Breen, esta realitzant una bona prova, encapçalant la categoria.

Els pilots dels Porsche, Dumas i Delecour, s’estan defenent dignament atès el complicat de la conducció dels seus vehicles de tracció posterior, però amb tota seguretat estan gaudint més que cap altre pilot de la prova.

En el JWRC, el francés Rossel està al capdavant de la categoria i està completant una bona carrera fins ara.

A les 10:08 s’inicia la segona jornada del ral·li la previsió meteorològica és bona, però els trams estan bruts de sorra i fang i en molts indrets el paviment està mullat, la segona jornada ens depararà moltes sorpreses de ben segur.

Veiem algunes imatges dels trams i les riuades

INUN 1

INUN 2

INUN 3

Les imatges son de @World/Torstein Eriksen i Event-IP