El Toyota C-HR es presenta com el rival directe del Nissan Juke

Segueix la febre dels SUV i, de moment, sembla que no tingui cap remei. Toyota ho sap i li feia falta un nou model que competís amb els grans supervendes actuals com el Nissan Juke. I, al Saló de Ginebra, hem conegut aquest nou model anomenat Toyota C-HR 2016, un petit crossover (encara que no ho sembli) que se situaria per sota del RAV-4 i captaria a nous i potencials clients.

El primer que ens crida l’atenció és el seu marcat disseny esportiu, amb un caiguda del sostre molt similar a la d’un coupé. Té unes línies molt personals i sembla desmarcar-se bastant de la resta de la gamma Toyota; li passa una mica com a l’Audi Q2, el seu rival Premium. Sens dubte busca el risc, igual que va fer Nissan amb el Juke fa un temps, volen provar sort amb un aparell més exòtic i cridaner.

La seva línia és bastant elevada, té unes òptiques davanteres molt allargades i unes posteriors en forma de C que em recorden a les del prototip del nou Honda Civic. L’accés a les places posteriors queda reduït considerablement a causa de la caiguda del sostre que ja hem comentat.

Toyota C-HR 2016, un disseny personal i exótic | Diari Català
Vista posterior

Respecte a la mecànica, aquest Toyota C-HR 2016 arribarà amb un motor gasolina de 1.2 litres turbo i 115 CV, associada a una caixa del canvi manual de sis relacions. En qualsevol cas, també estarà disponible amb canvi automàtic i tracció davantera o a les quatre rodes. A més, i seguint l’estratègia actual de Toyota, també comptarà amb una variant híbrida de 122 CV basada en la mecànica del nou Toyota Prius. Però encara hi ha més, ja que en alguns mercats arribarà també amb un motor de gasolina de 2 litres.

Aquest Toyota C-HR es fabricarà a Europa, concretament a Turquia, i la seva producció començarà d’aquí poc.