Toyota GT86 2017, petits retocs i més potència | Diari Català

El Toyota GT86 serà presentat oficialment al Saló de Nova York

Moltes eren les especulacions sobre quan arribaria el rentat de cara del Toyota GT86, el model esportiu de la marca japonesa, i sembla que ja el tenim aquí. Serà presentat al Saló de Nova York i els canvis es basen en alguns retocs estètics i en una mica més de potència per al seu motor atmosfèric.

Primer de tot, no us feu il·lusions amb molts cavalls més. El seu motor bòxer atmosfèric que envia tota la força a l’eix posterior, puja només 5 CV, fins a situar-se en els 205 CV. Així mateix, també puja el parell màxim, de 205 Nm a 211 Nm. Temps enrere es comentava que la pujada de potència rondaria els 20-25 CV, però la realitat ha estat una altra i les especulacions s’han enfonsat de cop. El que sí que s’ha revisat és la caixa del canvi manual, que ja era molt bona, i s’incorpora una nova suspensió amb amortidors i molles noves. Si per una cosa destaca el Toyota GT86 és pel seu xassís, i sembla que de moment no l’han tocat. El que sí que introdueix és l’assistent d’arrencada en pendent que fins ara no equipava.

Toyota GT86 2017, petits retocs i més potència | Diari Català
Vista posterior

Respecte al disseny, segueix la mateixa filosofia amb alguns retocs que es veuen a simple vista. En aquest sentit, munta un nou disseny del para-xocs davanter amb una gran entrada d’aire, nou disseny de llandes i un lleu retoc a les òptiques davanteres i posteriors. A més, desapareix el símbol del pistó que tenia a la zona lateral just davant del retrovisor, així com l’aleró posterior, tot i que això possiblement només passi al mercat nord-americà, a Europa arribarà amb ell. Encara que no tinguem fotos de l’interior, també s’ha revisat amb nous materials i tapisseries, així com un nou volant.

Com hem dit, el Toyota GT86 2017 es presentarà al Saló de Nova York i arribarà al mercat nord-americà durant la propera tardor. De moment no se sap quan arribarà a Europa (ens imaginem que a principis del 2017) i per això el model actual seguirà a la venda fins a finals d’any.