Toyota Prius 2016, sinònim d’eficiència i estil

0
Exterior més aeròdinàmic

Exterior més aeròdinàmicToyota Prius 2016, la marca japonesa millora el seu híbrid

El Toyota Prius 2016 es presenta amb millores notables respecte les tres generacions que el precedeixen, les quals sumen més de 3.5 milions d’unitats venudes.

Actualment, es desconeix la totalitat d’informació respecte la nova proposta de Toyota, tot i així, es pot afirmar que es tracta d’un producte més arriscat i original, amb canvis estètics tant en interior com exterior. S’està fent referència a una renovació íntegra, que marca diferències notòries amb el primer model Prius que es presentà al Japó al 1997, ja fa divuit anys.

Respectar el medi ambient i anar a la última és possible

Es manté la recerca de l’aerodinàmica en l’estructura de l’automòbil, amb la finalitat de reduir el consum i assolir una major eficiència. S’ha buscat la discreció del pilar C, s’ha estès els pilots de la part posterior i disposa d’un aleró integrat a la porta del maleter, per tal de simular la forma d’un Sedan. A més, s’ha potenciat l’ús d’arestes, fugint de les formes arrodonides dels models previs.

Sota l’aparença innovadora amb la que arriba, el Toyota Prius conté el motor de gasolina més eficient del mercat. Fins al moment no es tenen dades concretes sobre la potencia de l’automòbil, però es coneix que utilitza un motor tèrmic que supera el 40% de rendiment. Millora un 10% el consum combinat i s’estima un valor aproximat de 3.5 litres cada 100 kilòmetres recorreguts, mentre que l’anterior en consumia 3.9.

Sorprèn per l’impactant disseny que el caracteritza, amb un total de 4.54 metres de longitud (6 cm més que l’anterior), 1.76 d’ample (augmentant 1.5 cm) i 1.48 d’alçada (2 cm més baix), seguint respectant un model de dimensions compactes. És molt més visual i atrevit, amb una figura més original, traços excepcionals  i disponible en set colors diversos de carrosseria. Incorpora acers d’elevada elasticitat i menor pes, combinats amb una estructura més rígida i resistent.

Més comoditat, més seguretat, més estil. Més Prius

La nova arquitectura Toyota New Global Architecture (TNGA) en la qual es basa la imminent proposta de la marca, assegura una fabricació més versàtil, així com menys despeses de producció. A més, garanteix un augment de seguretat en cas d’impacte gràcies al paquet de seguretat, Toyota Safety Sense, plataforma més avançada que incorpora senyals de velocitat, assistent de llums i pre-col·lisió, reconeixement de peatons i alerta de canvi involuntari de carril.

Fars en forma de boomerang

Els fars Full HD en forma de boomerang emfatitzen l’estètica innovadora i agosarada del nou Toyota Prius 2016, demostrant que eficiència i disseny poden anar dins d’una mateixa carcassa.

El centre de gravetat es troba localitzat en una posició més baixa, amb suspensió posterior multibraç que proporciona un comportament més suau i controlat del vehicle. Es potencia la eficiència, una major i millor resposta del pedal d’acceleració i l’emissió de menys soroll.

Un interior a l’alçada de les circumstàncies

La qualitat de la cavitat interior s’ha vist considerablement elevada. Les dades conegudes fins ara certifiquen una ampliació de l’espai, amb un maleter igualment de més dimensions gràcies a les mides reduïdes de la bateria de níquel i hidrur metàl·lic (NiMH) que incorpora, que, d’altra banda, eleva la densitat energètica.

Interior més modern

Els acabats també són de major qualitat, afavorint una sensació visual més agradable i apreciable. Hi són presents detalls de color blanc brillant, aparentant l’efecte de porcellana, i guarnint elegant i apropiadament la zona interior del Prius 2016. El quadre de comandament guarda perfecta simetria respecte a un eix central, establert per un quadre d’instruments digital amb més resolució, color i diversitat d’informació. Posseeix una pantalla tàctil amb sistema d’entreteniment Toyota Touch.

Sota els comandaments del climatitzador automàtic es troba la palanca automàtica de canvis, que requereix un ús mínim a l’hora de la conducció. Inclou navegador GPS, control de velocitat de creuer adaptatiu i una base sense cables de recàrrega per a mòbils compatibles.

Properament, al Saló de l’automòbil de Frankfurt es presentarà oficialment el producte de Toyota, acabant de recol·lectar la informació i característiques d’aquest nou plantejament d’híbrid. La venta s’iniciarà a principis de 2016, i es pot avançar que en un futur es té prevista la creació d’una versió Eco del sorprenent Toyota Prius.