Del Saló de Nova York ens arriba una altra novetat molt potent, el nou Toyota Prius Prime

El nou Toyota Prius Prime o Plug-in Hybrid ha debutat en el Saló de Nova York amb magnificència. Fa pocs mesos que es va presentar la nova generació del Prius 2016, un cotxe tecnològicament molt avançat i amb un sistema de propulsió única. Ara, la marca nipona ha volgut presentar davant tot el món la variant endollable del seu model més identitari. Tal com comenta la marca, amb aquest model volen anar un pas més enllà i presentar un cotxe híbrid per davant dels seus rivals. “El Híbrid tecnològicament més avançat del planeta” ha dit Toyota.

La base estètica és la mateixa que el Toyota Prius 2016. Els canvis estètics es basen en les necessitats que requereixen els endollables i estan pensades perquè el model sigui identificable. Compta amb uns grups òptics diferents, més estilitzats, i un disseny de graella més angulosa. L’important no està en l’estètica sinó en la seva propulsió. A l’interior també és diferent al model presentat fa pocs mesos i té una pantalla tàctil central de 11,6 polzades (més vertical que l’anterior).

Toyota Prius Prime
El nou Toyota Prius Prime té els grups óptics diferents | Foto: Toyota

L’autonomia es duplica (en relació a l’últim Prius) fins als 35 quilòmetres gràcies a l’ús d’una bateria d’ions de liti de major capacitat, ara té 8,8 kWh. Aquesta bateria es pot carregar completament en només tres hores mitjançant un endoll convencional i si el deixes en mode híbrid pots arribar a circular 965 quilòmetres sense haver de repostar. Això se suma al fet que han augmentat la seva velocitat màxima fins als 135 km/h i que signen un consum mitjà de 1,4 litres als cent amb unes emissions de només 32 grams per quilòmetre.

Ara per ara no tenim ni data de llançament ni els seus possibles preus així que estarem pendents per aquells que busquen models innovadors i amb respecte pel medi ambient.