Toyota paralitzarà les fàbriques de Japó del 8 al 13 de febrer

Sembla que Toyota està passant per un mal moment; ahir us explicàvem que la marca japonesa havia decidit tancar Scion, la seva marca jove a Estats Units, a causa del baix nivell de vendes i d’una mala estratègia de mercat. Doncs bé, ara coneixem que, durant la setmana del 8 al 13 de febrer, Toyota paralitzarà la seva producció de vehicles a Japó per falta d’acer.

Tot apunta que aquest tancament temporal només afecta a la producció dels nous Toyota Prius i Land Cruiser i que el dia 15 de febrer les fàbriques ja haurien de tornar a la producció habitual. El problema d’aquest parèntesi procedeix d’un proveïdor d’acer de la marca, Aichi Steel Corporation, que, fa aproximadament un mes, va veure com una explosió s’apoderava de la seva fàbrica. A causa d’això, aquesta empresa japonesa no ha pogut subministrar acer a Toyota per desenvolupar els motors, xassís i transmissions dels dos models abans mencionats.

Tot i la manca de material, Toyota té stock per anar tirant fins d’aquí dos dies (6 de febrer), però no per més enllà. Òbviament, això suposa un greu contratemps per a la marca japonesa i, com a solució, s’està pressionant a Aichi perquè produeixi acer en un possible lloc alternatiu. Una altra opció seria buscar un altre gran proveïdor que estigués capacitat per cobrir les grans necessitats actuals de la marca.

En qualsevol cas, aquest tancament parcial de les fàbriques de Toyota a Japó provocarà un greu contratemps a la resta de mercats ja que totes les unitats que havien de fabricar-se a partir de la setmana vinent, veuran com la seva feina es retarda com a mínim una setmana, un fet que també tindrà conseqüències per als clients que havien demanat una d’aquestes unitats. Davant d’això, no sabem si la marca decidirà compensar als seus clients.