Encara no hi ha data prevista de llançament del Toyota SF-R de sèrie

No fa gaire, concretament al Saló de Tokio, Toyota ens va sorprendre amb un petit esportiu que es situaria per sota del GT86 i que rivalitzaria plenament amb, per exemple, el Mazda MX-5. Aquest model és el Toyota SF-R, un petit joguet de motor davanter i tracció posterior, que, segons la marca, no tardarà a ser llençat al mercat.

Doncs bé, sense data de llançament prevista per al model de sèrie, el preparador Gazoo Racing, habitual col·laborador de la marca japonesa en competició, s’ha llençat de cap en crear la seva visió de futur de com seria aquest Toyota SF-R però enfocat a l’àmbit del preparador, la competició. I com veieu el resultat és espectacular! La seva presentació oficial de cara al públic serà del 15 al 17 de gener en el Tokio Auto Show, un saló de l’estil del SEMA Show on es mostren moltes preparacions de models de diferents marques (en aquest cas la majoria japoneses).

Toyota SF-R Gazoo Racing | Diari Català
Toyota SF-R Gazoo Racing

Aquesta versió preparada a consciència s’allunya força de la idea que té el Toyota SF-R presentat al Saló de Tokio. Aquí ens trobem splitters, faldons, difusor posterior i aleró enorme, suspensió rebaixada, llandes monorosca, etc. En definitiva, tot l’indispensable per atemorir a tots aquells que et vulguin plantar cara en un track day.

Toyota, quan va presentar el model a Tokio, només va donar les dades de les mesures del vehicle (4,1 metres de llarg, 1,73 d’ample, 1,27 d’alçada i 2,48 de batalla) així que no disposem de gaire més. Tot i així, i per l’aspecte que té, estem segurs que el pes es situarà per sota dels 1.000 quilograms. Pel que fa a la mecànica, tampoc sabem res d’aquest Toyota SF-R, però, segurament, aquesta preparació aportarà alguna llaminadura interessant com turbocompressors que l’ajudin a tirar ben fort.