Transdiabetes, la diabetis viatja des de Montserrat fins al Mar

0
Transdiabetes, la diabetis viatja des de Montserrat fins al Mar

LOGO-TD1-A3

A Catalunya el relleu arribarà de València i farà el trajecte Montserrat-Barcelona i unes 3.000 persones participaran en 22 esdeveniments esportius

El Dia Mundial de la Diabetis, el 14 de novembre, posarà punt final a una sèrie d’activitats esportives que han de servir per conscienciar a la societat sobre aquesta malaltia que, a España, afecta uns 5 milions de persones.

Per contribuir al coneixement d’aquesta patologia neix la TransDiabetes, una cursa de relleus que es desenvolupa per tota la geografia espanyola i que unirà diverses poblacions. Els organitzadors calculen que hi participaran unes 3.000 persones i consisteix en una cursa on els atletes s’aniran passant entre ells un cercle blau, símbol de la diabetis des de 1991.

El cercle simbolitza la vida i la salut, i és de color blau perquè representa el cel que uneix a totes les nacions, que ens uneix a tots, pacients amb diabetis, familiars, amics i resta de societat civil.

Antoni-lledo
Antoni Lledó, Participant diabètic a la Titan Desert

Per això els 22 esdeveniments de la TransDiabetes que es celebraran per tota la geografia espanyola i que transportaran aquest cercle blau des d’una localitat a una altra. A Barcelona, el cercle blau de la TransDiabetes, arribarà des de València el 18 d’octubre i centenars de persones transportaran el cercle blau des de Montserrat a la Sagrada Família i d’allà al mar Mediterrani, rellevant-se en torns i fent realitat la unió, el compromís i la participació social entorn de la diabetis.

Tomàs Fuertes serà l’encarregat de pujar el cercle blau a Montserrat per posteriorment arribar fins a Sant Jeroni i veure des d’allà la sortida del Sol. El primer relleu es farà des del monestir de Sant Jeroni i anirà fins a Barcelona ciutat, on s’espera que centenars de persones formin una gran marea blava al costat de Diguan, un personatge divertit i entranyable que ha d’aprendre a controlar la seva malaltia i a afrontar situacions similars a les d’un adolescent amb diabetis tipus 1. El projecte -nascut de la mà de la Societat Espanyola de Diabetis, la Societat Espanyola d’Endocrinologia Pediàtrica, la Federació de Diabètics Espanyols i Sanofi- té com a objectiu fomentar l’educació terapèutica i reforçar la importància de l’adherència en els adolescents amb diabetis tipus1. A Barcelona el cercle arribarà fins a la Sagrada Família i un cop acabat l’esdeveniment es traslladarà fins a Lleida per participar a la següent TransDiabetes.

On neix la idea de la TransDiabetes?

Cercle-BlauLa Transdiabetes neix del grup de Facebook “Noches Sin Dormir” i consisteix a realitzar una activitat física de qualsevol tipus (caminar, córrer, nedar, bici…), de caràcter col·laboratiu (a través de relleus entre persones), sense ànim competitiu i que porti el cercle blau (representatiu de la diabetis en l’àmbit mundial) a través d’una ruta cultural, històrica, esportiva o amb qualsevol altre significat especial per a la localitat on es realitzi.

Una vegada finalitzada la carrera, cada cercle blau tindrà vida pròpia i es traslladarà a Madrid el 15 de Novembre per participar en la carrera que organitzen la Fundació per a la Diabetis i l’Associació Diabetis de Madrid.

Els principals objectius que es persegueixen són donar visibilitat a la Diabetis, fomentar la implicació dels afectats i impulsar la col·laboració social relacionada amb la diabetis a través de l’exercici físic.

S’han programat 22 esdeveniments al llarg de la geografia espanyola, amb una participació benvolguda total de 3000 persones, que contribuiran a fer més visible una malaltia que pateixen més de 3 milions d’espanyols.Events-TransDiabetes

Les empreses ASM (transport urgent), Movildata, Mio Home Made i els laboratoris Bayer, Roche, Novonordisk i Sanofi col·laboren en aquesta iniciativa.

Més informació: https://www.facebook.com/groups/1072978256050861/

DiguanTransdiabetes, la diabetis viatja des de Montserrat fins al Mar Transdiabetes, la diabetis viatja des de Montserrat fins al Mar Transdiabetes, la diabetis viatja des de Montserrat fins al Mar Transdiabetes, la diabetis viatja des de Montserrat fins al Mar Transdiabetes, la diabetis viatja des de Montserrat fins al Mar Transdiabetes, la diabetis viatja des de Montserrat fins al MarTransdiabetes, la diabetis viatja des de Montserrat fins al Mar