¿Quina és la cançó més adient per Eurovisió?

0

Salvador Beltrán i Barei son les propostes més completes per aquest any

Eurovisió es troba a la pròxima cantonada, les cançons i els artistes ja s’escolten i els seguidors del reconegut festival es troben fent les seves travesses. Cal recordar que el LXI Festival de la Cançó d’Eurovisió se celebrarà en el Globen Arena de la ciutat d’Estocolm, a Suècia, els dies 10, 12 i 14 de maig de 2016. Des de la redacció euro fan del Diari Català oferim la nostra proposta i la nostra anàlisi més adequada:

1) SALVADOR BELTRÁN:

Salvador Beltrán/ TVE | Diari Català
Foto: Salvador Beltrán/ TVE

Salvador Beltrán i el seu ‘Dias de alegría, és la nostra aposta més segura per aquest any. La melodia sona molt bé i ens recorda a l’estil que durant molts anys hem demanat per portar a Eurovisió en representació a Espanya i amb un home, per fi. Estil fresc, llatí i amb to de reggaeton elegant. Beltrán, a més, ens mostra una veu molt carismàtica que recorda a grans cantants espanyols com Pablo López i Pablo Alborán. Apadrinat per Alejandro Sanz li dona prestigi i reconeixement de cara a Europa. La cançó és ballable, es tracta d’un himne positiu és producte nacional i porta un bon equip enrere. Salvador Beltrán i ‘Dias de alegria’ és la candidatura perfecta.

 

2) BAREI:

Barei/ TVE | Diari Català
Foto: Barei/ TVE

De les propostes d’aquest any Say Yay!’ és una de les més innovadores i a la vegada la més interessant i completa. El toc Soul, és un estil que, veritablement, no s’associa amb la marca Espanya i pot ésser interessant portar-lo a Suècia. La veu de Barei és inqüestionablement perfecte. Forta i amb toc de negra americana. La melodia és de discoteques, amb tocs dels 90 i pot tenir una correcta posta d’escena amb un cor gospel visualitzat en una gran pantalla darrere de la cantant. Barei podria ser un bon escolliment com a ‘Lady Gaga a l’espanyola’.

 

3) MARÍA ISABEL:

Maria Isabel/TVE | Diari Català
Foto: Maria Isabel/TVE

Qué no es pot esperar de Maria Isabel? És fantàstica i la seva proposta ‘La vida solo es una’ és fresca, ballable i molt divertida. Això pot contagiar a l’ambient eurovisiu d’Estocolm i un munt de punts positius poden caure en la votació final, tal com va succeir a EuroJunior amb ‘Antes muerta que sencilla. Maria Isabel és alegria i porta un so mediterrani amb una correcta producció de David Santisteban. Maria Isabel és una opció segura.

 

4) MAVERICK:

Maverick/TVE | Diari Català
Foto: Maverick/TVE

Hem de ser realistes i és com una versió de Maria Isabel, però molt més fluixa, encara que, darrere estigui el DJ Juan Magán. A ‘Un mundo más feliz’, la melodia recorda a les cançons llatines de discoteca, amb un toc urbà, i una lletra poc atractiva. Amb Me levanto en la mañanalas galletas me sonrien…”, sincerament podem atraure en Eurovisió? A més, recorda molt a la representació del nostre cantant Ramón a 2004 amb ‘Para llenarme de i repetir la mateixa fórmula està mal vist. Maverick és, per nosaltres, la quarta opció bastant fluixa.

 

5) XUSO JONES:

Xuso Jones/ TVE | Diari Català
Foto: Xuso Jones/ TVE

Xuso Jones va sorprendre gratament amb la mostra dels 30 segons de Victorious. So suec, fent d’un Mans Zämerlow espanyol amb un ‘Heroes que podia empastar perfectament amb el públic eurovisiu i ser sorprenent. Però esperàvem més a la cançó sencera i no ha estat això. El projecte de Andreas Öhrn, Peter Boström i Chris Wahle és a mig temps i en cap moment n’hi ha un canvi de ritme necessari i la introducció de l’espanyol trenca totalment amb l’essència que vol transmetre la cançó. Sens dubte, aquesta és la cançó que compta amb una millor producció. Sona a Suec sí, però no perfecte.

6) ELECTRIC NANA:

Electric Nana/TVE | Diari Català
Foto: Electric Nana/TVE

La cantant descoberta per Carlos Jean és una de les favorites per tots els euro fans, però sincerament és la proposta més estranya i més incoherent pel festival. L’estil rock despreocupat no és una marca amb la qual els eurovisius ens puguin identificar i la barreja de lletres angleses, franceses i espanyoles pot embolicar bastant a l’audiència. L’únic que té de positiu aquesta candidatura és la cantant. Nana pot donar creativitat i màgia a l’espectacle que pot fer amb Now. Considerem, no obstant que és la proposta més fluixa.