Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | Foto: Europa Press

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que la situació política a Catalunya contrasta amb la que es produeix al Congrés

“A diferència de l’Estat, treballem per mantenir un clima de confiança política”, ha afirmat després de reunir-se aquest divendres amb membres de la CUP.

En declaracions als mitjans després de participar a l’ofici solemne de commemoració de la coronació de la Mare de Déu de Queralt i assistir a la Patum de Lluïment de Berga (Barcelona), ha dit que a la resta de l’Estat hi ha una “absència de projecte”.

Puigdemont ha observat que partits catalans molt més distants ideològicament del que ho estan els dos grans partits espanyols poden mantenir converses en un clima de confiança amb l’objectiu d’impulsar Catalunya.

El president català ha explicat que a la reunió amb diputats de la CUP no s’ha negociat res perquè ell ja ha expressat “des del primer dia que no posa la confiança a negociar”, tot i que ha assenyalat que deuen escoltar-se mútuament per evitar el risc d’eleccions, així com mantenir un marge per a l’entesa, en les seves paraules.

“És sobre la confiança que hem d’acabar culminant el projecte que iniciem en aquesta legislatura i constatar que la voluntat és compartida”, ha insistit Puigdemont, i ha afirmat que aquesta trobada ha estat un bon començament per poder encarar la qüestió de confiança a la qual el president se sotmetrà el 28 de setembre al Parlament, segons ell.

Ha assegurat que, entre tots, “es podrà superar aquesta situació i el que vingui després”, referint-se al debat de política general i als Pressupostos, i ha dit que espera aconseguir finalment el suport necessari per aprovar-los.