Podemos trenca el pacte de govern amb el PSOE a Castella-La Manxa

0
El secretari general de Podemos a Castella-La Manxa, José Garcia | Foto: Europa Press

Des de Podem donen per mort l’acord d’investidura subscrit el passat juny de 2015 i Cospedal, líder del PP a la comunitat, s’ofereix al PSOE per l’estabilitat

El secretari regional de Podem, José García Molina, ha donat per “mort” l’acord d’investidura que va subscriure el mes de juny passat de 2015 i que va donar la presidència de Castella-la Manxa a Emiliano García-Page perquè considera que aquest ha estat actuant “espontània i unilateralment durant més d’un any, més ocupat en anuncis que en obres i més ocupat en el que es mou a Ferraz i a decapitar Sánchez que a donar vida a Castella-la Manxa”.

Molina, que ha llegit un comunicat davant dels mitjans sense admetre preguntes, ha assegurat que la restauració de les polítiques que Podem va venir a impugnar no és una opció i que ara, una vegada trencat aquest acord “s’obre temps de dol de soledat i reflexió per traçar nous horitzons”.

 

Cospedal ofereix “suport”

La presidenta del PP de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, s’ha mostrat disposada a donar suport al PSOE de la regió i al president autonòmic, Emiliano García-Page, “en tot allò que sigui bo per als interessos dels castellanomanxecs”, perquè Podem ha donat per finalitzat l’acord pel qual va investir el líder de l’executiu. En un comunicat enviat als mitjans, assegura Cospedal que aquest suport té la finalitat d'”evitar la paràlisi de la regió i permetre la governabilitat a Castella-la Manxa”. Així, Cospedal proposa a Emiliano García-Page una entrevista a la major brevetat possible “perquè no hagi de dependre de Podem”.