El mercat es de segona mà de Martorell

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes per estafar al voltant de 7.500 euros a una empresa farmacèutica i una de ferreteria a través de la venda de material a un mercat de segona mà de Martorell (Barcelona), on venien eines mecàniques noves amb els embalatges originals.

Segons ha informat la Policia catalana aquest dimecres en un comunicat, els tres homes havien creat un entramat per robar les eines, cometent un delicte d’estafa i falsedat documental mercantil continuat.

El venedor de les eines era un home de 33 anys i veí de Terrassa que treballava com a tècnic de manteniment a una empresa farmacèutica de Sant Joan Despí, i efectuava compres fictícies a una empresa de ferreteria –on tenia un còmplice– a nom de la companyia per la qual treballava.

El treballador de la ferreteria, de 28 anys i veí de Vallirana, actuava amb connivència total amb el jove i manipulava informàticament els albarans per modificar la data de la compra i el tipus de material que venia.

Així, la farmacèutica pagava factures per material consumible com cargols, discos, poms de porta i altres productes similars, i el jove s’enduia eines de primeres marques com caladores, serres i radials, que revenia a la botiga de segona mà.

SOSPITES

Les sospites les va aixecar la Unitat Regional de Policia Administrativa que, de manera rutinària, inspecciona establiments de compra i venda d’objectes de segona mà i va veure que a aquesta botiga de Martorell es venien màquines amb els embalatges originals.

La detenció dels tres homes va quedar sense efecte i estan a l’espera de la citació del jutge, segons han informat els Mossos d’Esquadra, que estimen que la suma de diners estafats al llarg del temps ascendiria als 7.500 euros.