Tres famílies de refugiats sirians arriben a Sant Andreu

0

La Casa Bloc de Barcelona a Sant Andreu de Palomar acull, des del març, a càrrec de la Creu Roja, 30 refugiats

El Ministeri va notificar a Creu Roja Espanyola l’arribada a Catalunya de 10 refugiats sirians i Creu Roja Catalunya ha explicat a Europa Press que se celebra una reunió de coordinació aquest mateix dimarts. La Casa Bloc de Barcelona acull des del març 30 refugiats, a càrrec de la Creu Roja, en una residència de Sant Andreu de Palomar amb una capacitat per a 90 persones en 24 habitatges. Es tracta de tres famílies: tres homes, tres dones i quatre menors reubicats per la UE des de Grècia i Itàlia.

Ho han explicat fonts de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a Europa Press, que han dit desconèixer si arribaran a Catalunya alguns dels 44 refugiats que el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que arribaran a Espanya la setmana vinent.

Fins a 19 més arribaran el dimecres 1 de juny a Espanya, on es preveu que es reubiquin un total de 150 abans de final de juny, segons el Ministeri de l’Interior, que ha explicat que està gestionant amb Acnur el reassentament de 386 refugiats: 285 del Líban i 101 des de Turquia, amb els quals s’arribarà als 586 refugiats acollits a Espanya.