Presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès | Diari Català

Un incendi en una cel·la a la presó de Quatre Camins a La Roca del Vallès (Barcelona) declarat aquest diumenge es va saldar amb tres funcionaris i tres interns atesos per inhalació de fum.

Segons ha informat aquest dilluns el sindicat Csif en un comunicat i han confirmat fonts de la Conselleria de Justícia, un intern va provocar l’incendi en cremar un matalàs amb un encenedor a la seva cel·la del mòdul 5 d’aïllament.

Els tres funcionaris van ser atesos al lloc sense causar baixa i han pogut tornar al treball, i els tres interns -entre els quals hi ha el causant del foc- van ser traslladats a l’hospital i després van tornar a les seves cel·les.

Concretament, l’autor del foc va ser traslladat a un mòdul d’aïllament psiquiàtric.

Els funcionaris van tenir problemes per treure’l de la cel·la perquè el pany es va dilatar en estar en contacte amb el foc, i durant les tasques d’extinció va saltar la llum, no hi havia llums d’emergència i no va funcionar l’extractor de fums.

Des de Justícia expliquen que el sistema d’extinció de fums no va funcionar correctament, per la qual cosa l’estan revisant.

El sindicat qüestiona que el pres que va causar l’incident -un home amb problemes psiquiàtrics diagnosticats- hauria d’estar en un mòdul psiquiàtric, però que estava aïllat perquè en aquest centre no tenen mòduls específics.

El Csif ha demanat en el mateix comunicat a la Direcció General que es revisin els sistemes de seguretat de les presons, la dotació de material per a l’extinció d’incendis i la formació.