Tres imputats per habilitar un magatzem agrícola

0
Guàrdia Civil
Guàrdia Civil

Com a habitatge al Delta de l’Ebre

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) ha imputat tres persones per presumptament rehabilitar de manera il·legal un magatzem agrícola per convertir-lo en habitatge a la zona d’interès natural del Delta de l’Ebre (Tarragona).

Segons ha informat aquest dijous l’Institut Armat en un comunicat, els imputats són el promotor, el constructor i l’enginyer tècnic director de l’obra per un delicte contra la Llei de protecció urbanística.

La Guàrdia Civil d’Amposta va inspeccionar el paratge conegut com a Bassa de Sorra al Deltebre dins d’una investigació relacionada amb irregularitats en la construcció i rehabilitació d’edificacions al Delta.

Allà van localitzar un edifici que no es corresponia amb les construccions que es permeten en aquest espai natural, ja que només s’autoritzen magatzems agrícoles i en aquest cas l’edificació era un habitatge d’ús habitual.

La promotora va sol·licitar el 2010 una llicència de rehabilitació d’un magatzem agrícola i va obtenir una llicència d’obres per al projecte, que va quedar paralitzat el 2012 per falta de pressupost, per la qual cosa l’arquitecte tècnic director de l’obra va deixar de fer les visites preceptives.

Tot i això, el promotor de l’obra va continuar construint, rehabilitant el magatzem per a un ús diferent del que s’havia sol·licitat, i edificant un 12% més de la superfície autoritzada i fora dels preceptes recollits al codi tècnic de l’edificació.

Davant d’aquests indicis, la Guàrdia Civil va imputar les persones vinculades amb la construcció i va instruir diligències penals, que van ser posades a disposició de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.