Els autors dels fets van cometre els il·lícits en quatre restaurants i en una botiga entre el 30 de gener i el 14 de febrer

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Terrassa van detenir dilluns, 29 de febrer, tres joves com a presumptes autors de cinc robatoris amb força a diversos establiments de la ciutat de Terrassa. Dos dels detinguts tenen 18 anys i l’altre és menor d’edat. Tots ells són de nacionalitat magrebina i veïns de Terrassa.

Els fets van succeir durant els primers dies del mes de febrer quan els Mossos d’Esquadra van notar un augment de robatoris amb força en bars, restaurants i comerços a Terrassa.

Es donava la circumstància que els robatoris havien estat comesos a llocs molts propers entre ells i amb el mateix modus operandi: feien palanca o bé trencaven el vidre de la porta d’accés per tal d’accedir a l’interior de l’establiment. Els lladres també perseguien sempre el mateix botí: les caixes enregistradores de les quals s’emportaven els calaixos amb els diners que hi havia.

Amb aquestes dades els Mossos d’Esquadra van començar una investigació i un dispositiu de seguretat que el 14 de febrer va permetre enxampar in fraganti els lladres quan saquejaven un restaurant bar d’una coneguda franquícia situada en el barri del Centre de la localitat. En aquell moment només se’ls va poder atribuir el robatori d’aquest bar i després de passar a disposició judicial i Fiscalia de Menors els joves van quedar en llibertat.

Els Joves detinguts tenien antecedents

Els policies però continuaven investigant la resta de robatoris a establiments i el resultat d’aquestes indagacions va permetre demostrar que la resta de robatoris detectats havien estat comesos pels mateixos joves, de manera que van tornar a ser detinguts per aquests altres fets el passat 29 de febrer.

Agents del Grup de Delinqüència Urbana i de Proximitat de la mateixa comissaria van localitzar el lloc on els lladres amagaven els objectes sostrets: una casa abandonada al Parc de Vallparadís.

Els detinguts, amb diversos antecedents, van passar a disposició judicial per segon cop el passat 1 de març davant el jutjat en funcions de guàrdia de Terrassa, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. El menor d’edat es va posar a disposició de la Fiscalia de Menors i també es troba en llibertat.