Sébastien Ogier guanya el Ral·li de Monte Carlo per davant de Mikkelsen i Neuville

El pilot francès Sébastien Ogier ha inaugurat la temporada amb victòria en el Ral·li Monte Carlo, primera cita del Campionat Mundial de Ral·lis, conquistant per tercera vegada consecutiva aquesta prova.

El francès s’ha unit a l’exclusiu club de pilots que han guanyat la llegendària prova tres vegades seguides, registre que només han aconseguit quatre pilots abans que ell, Sandro Munari, Walter Röhrl, Tommi Mäkinen i Sébastien Loeb.

“Aquest ral·li és el més important de la temporada per a mi i és molt emotiu poder guanyar aquí per tercera vegada. Havia somiat amb això des que era un nen. Però guanyar un ral·li tan difícil tres vegades seguides és fantàstic i es necessita un gran treball per part de tot l’equip”, ha assegurat Sébastien Ogier.

Ogier, nascut a Gap, seu del ral·li de Monte Carlo, ha estat rebut pels seus pares al final de l’últim tram disputat a les muntanyes properes a Mònaco per celebrar el seu triomf. Ha arribat a meta amb 1 minut 54 segons d’avantatge respecte el seu company d’equip Andreas Mikkelsen que l’ha acompanyat al podi finalitzant segon. Thierry Neuville ha estat tercer, tot i que ha tingut problemes de transmissió i s’ha quedat a 1 minut 23 segons més enrere, aconseguint el primer podi del nou Hyundai i20 WRC.

Sébastien Ogier i Kris Meeke es van intercanviar el liderat en diverses ocasions durant les dues primeres jornades a les carreteres de muntanya dels Alps francesos, la superfície dels quals presentava des d’asfalt net fins a neu i gel. Ogier es va distanciar clarament en la tercera etapa, i el resultat es va decidir definitivament quan Meeke va danyar la seva caixa de canvis després de colpejar una pedra, veient-se obligat a abandonar.

El pilot francès de Volkswagen ha administrat el seu avantatge en l’última etapa i s’ha assegurat el màxim de punts en la primera de les 14 proves del campionat, que arribarà a Karlstad el proper mes per disputar el Ral·li de Suècia (11 -14 de febrer), l’única cita d’hivern pur del calendari.

Classificació final Ral·li de Monte Carlo:

  1. Sébastien Ogier (FRA/Volkswagen)     3:49:53.
  2. Andreas Mikkelsen (NOR/Volkswagen)    a 1:54.
  3. Thierry Neuville (BEL/Hyundai)          3:17
  4. Mads Ostberg (NOR/Ford)                 4:47
  5. Stéphane Lefebvre (FRA/Citroën)         7:35
  6. Dani Sordo (ESP/Hyundai)               10:35