Trias demana a Colau que busqui consens per al pressupost municipal

0
Xavier Trias_Ada Colau
Xavier Trias durant una reunió amb Ada Colau posterior a les eleccions municipals | Foto: Europa Press

El líder Convergència a Barcelona es mostra “disposat a dialogar” amb Ada Colau per aprovar el Pressupost municipal

 

El líder de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha exigit aquest dimarts al Govern d’Ada Colau que busqui consensos per tirar endavant els Pressupostos municipals, i s’ha ofert a negociar: “Estem disposats a dialogar”.

Trias ha criticat en roda de premsa que el Govern municipal no ha volgut negociar amb CiU, que ha recordat que aposta per uns Pressupostos amb polítiques clares d’ocupació i promoció econòmica, impuls d’habitatge de gestió pública i dels serveis municipals.

Ha ressaltat que les seves línies vermelles passen per preservar la solvència i liquiditat dels comptes municipals, augmentar la despesa social i mantenir la inversió, mentre que considera que el Pressupost plantejat pel Govern de Colau és “regressiu”.

L’exalcalde ha criticat que els comptes propostes per l’Executiu municipal no mostren les prioritats del Govern de Colau, al qual ha avisat que, “quan s’està en minoria, no és fàcil aprovar Pressupostos”, i que l’eina bàsica és el diàleg.

“És bo seure i parlar tot i que sigui des de la discrepància”, ha ressaltat Trias, que ha demanat al Govern municipal que entengui que estar a l’oposició és tan seriós com governar, i que l’Executiu ha de respectar-la i ser capaç de dialogar-hi.

Trias ha titllat de “fracàs” que el ple municipal de divendres no abordi el debat de l’aprovació inicial dels Pressupostos, després que el Govern municipal ho retirés de l’ordre del dia de la comissió d’Economia i Hisenda de la setmana passada per falta de suports.

Impuls al sector econòmic

Ha destacat que CiU proposarà al ple impulsar el pla de treball d’assentaments irregulars per continuar l’elaboració i actualització del seu cens, fomentar programes d’inserció laboral -com la cooperativa de ferralla creada a l’anterior mandat- i “mantenir la pressió davant de les autoritats competents per trobar respostes a la situació administrativa d’aquestes persones”.

Trias presentarà un prec a Colau perquè Barcelona “mantingui el lideratge públic en el sector econòmic de les ‘smart cities'”, i preveu presentar una declaració institucional a favor del comerç de proximitat per a la qual estan buscant suports, després que volguessin presentar-ne una pels atemptats de París però ho fes un altre grup.

A més, preguntaran al Govern municipal com variarà la festa de Cap d’Any a l’avinguda Maria Cristina, que Trias ha defensat que va impulsar com una celebració ciutadana i familiar que es posicionés com un esdeveniment de referència internacional, i ha avisat: “Creiem que és un error no tenir aquesta festa que s’ofereixi a la ciutadania i que tingui aquesta projecció internacional”.