El TC admet a tràmit el conflicte del Congrés amb el govern en funcions

0
Congres Diputats Espanya
Congrés dels Diputats espanyol | Foto: Europa Press

El Tribunal Constitucional admet a tràmit el conflicte plantejat pel Congrés contra el Govern en funcions per no comparèixer a les sessions de control

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el conflicte d’atribucions que va plantejar el Congrés contra el Govern en funcions al negar-se a sotmetre’s al control parlamentari. Es va presentar arrel que dos dels ministres de l’Executiu de Mariano Rajoy decidissin no anar a diverses compareixences a les quals estaven citats.

Es podria considerar que va en contra del que dicta la Constitució, però els membres del Govern en funcions entenien que en la situació que estaven, sense majoria al Congrés ni suports, no tenien l’obligació de rendir comptes davant la Cambra.

Així, tots els grups a excepció del PP van votar presentar davant el Tribunal Constitucional aquest conflicte. Es va aprovar per 218 vots a favor, 113 en contra i 4 abstencions i després que l’Executiu no acceptés les al·legacions.

El diputat del Partit Popular José Antonio Bermúdez de Castro va dir en el seu moment que l’únic que es buscava amb aquesta iniciativa era “desgastar” el Govern de Rajoy. El Tribunal Constitucional no ho veu així i és per això que ha acceptat a tràmit el conflicte.

Després d’estar admesa, el següent pas és que el Tribunal traslladi a l’Executiu la decisió a la qual podrà presentar al·legacions abans que passi un mes. El Senat i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) també seran informats “per a què puguin comparèixer en el procediment, ja sigui en suport del demandant o del demandat”.