Nova exhibició de Loeb en aquesta cinquena etapa

Sébastien Loeb (Peugeot) ha guanyat aquest dijous la cinquena etapa del Ral·li Dakar, disputada entre Jujuy i Uyuni, demostrant, un cop més, el seu gran talent de pilotatge, mentre que en motos ha guanyat Toby Price (KTM). D’aquesta manera es dóna per finalitzada l’etapa marató disputada entre ahir i avui.

Loeb s’ha imposat als seus companys d’equip Carlos Sainz i Stéphane Peterhansel, i aconsegueix augmentar el seu avantatge al capdavant de la general provisional respecte a ‘Monsieur Dakar’ i al pilot madrileny, ja tercer, en una especial que ha confirmat, novament, el domini acaparador de la marca francesa sobre els Mini d’Al-Attiyah o Hirvonen.

Loeb, vencedor en la segona, tercera i aquesta cinquena etapa, segueix demostrant que va com una bala en el seu primer Dakar. Sens dubte, les especials ràpides disputades fins ara i aquesta etapa marató no han estat obstacle per al nou vegades campió del món de WRC.

La segona part de l’etapa marató ha portat als pilots a terres bolivianes i a molta altura, unes condicions que han canviat per complet l’escenari previ. Això sí, ja forma part del llibre històric del Dakar el rècord superat avui corrent a més de 4.600 metres d’altitud.

Com dèiem, els Mini segueixen molt lluny del Peugeot, fet que demostra Nasser Al-Attiyah amb la quarta posició a 3:07 de Loeb i ‘Nani’ Roma onzè a més d’onze minuts del francés.

En motos el vencedor d’etapa ha estat Toby Price, fet que el permet apropar-se al líder de la general provisional, el portuguès Paulo Gonçalves (Honda), mentre que Joan Barreda, que aquesta vegada en principi no serà penalitzat, ha retallat distàncies a la general respecte el seu company d’Honda amb la seva cinquena posició a l’etapa.

Barreda ha estat el millor de les Honda en un dia marcat pel domini de KTM, i es queda ara quart a 2:27 de Gonçalves a la general. Després de Price, segon ha estat el francès Antoine Méo a 2:21, mentre que l’eslovac Stefan Svitko ha estat tercer a 2:33. A qui no li han anat bé les coses avui és a Gonçalves que ha arribat dotzè a 8:56 i ara té 1:45 sobre Svitko i 1:47 d’avantatge sobre Price a la general.

D’altra banda, Joan Pedrero i la seva Sherco han quallat una bona etapa, amb la novena posició, mentre que Laia Sanz (KTM) ha cedit 12:37 minuts i es queda a la general a 25:43 minuts de Gonçalves, en divuitena posició. Per sort, el mal és menor ja que se li han retornat els 36 minuts perduts a l’etapa anterior per aturar-se a auxiliar al pilot ferit Pierre Renet.

En quads el vencedor ha estat novament Hernández amb Casale enfonsat, fet que li ha fet perdre el liderat de la general provisional en favor del primer.