L’institut havia previst inicialment una tirada inicial de 4.000 exemplars

L’edició del ‘Mein kampf’ a Alemanya de l’Institut d’Història Contemporània de Munic ha triplicat la tirada inicial a causa de “l’alta demanda” dels lectors, segons han anunciat els responsables editorials, després del llançament de l’obra el passat 8 de gener.

“Hem donat l’ordre de portar més còpies per imprimir i poder reaccionar d’aquesta manera de manera flexible a la demanda”, ha assenyalat en un comunicat el director de l’Institut d’Història Contemporània, Andreas Wirsching.

L’institut havia previst inicialment una tirada inicial de 4.000 exemplars després de l’expiració dels drets d’autor, en mans de l’Estat federal de Baviera durant els últims 70 anys i que n’impedien la reedició (no la possessió o utilització).

Tot i això, abans del llançament es van rebre gairebé 15.000 comandes anticipades, fet que va comportar aquesta reedició. “El llibre ha d’estar disponible no només per a un públic expert científic, sinó per a un públic més ampli com a contribució a l’educació històrica i política”, ha afegit.

En aquest sentit, ha recordat que la seva edició està disponible per un preu de 59 euros, davant d’altres preus sorgits en revenda a Internet molt més alts. “Volem deixar clar que aquesta reedició no té interessos comercials”, ha apuntat.

A més, el director de l’institut ha demanat la comprensió dels compradors davant de possibles retards en el lliurament de l’exemplar. “Alguns llibreters hauran d’esperar a tenir el llibre a la seva gamma, la qual cosa és molt comprensible amb un projecte tan sensible“, ha conclòs.