Denuncien a Diari Català que el gos va morir intoxicat en ingerir un formatget

 

En Tequila, un gosset mestís d’un any i set mesos, va morir el passat dissabte a causa, presumptament, d’un enverinament per uns formatgets que algú havia deixat al carrer per on passejava al Rubí, on vivia des de que amb pocs dies va ser adoptat pel Javier, el seu amo i millor amic.

Precisament el Javier ha estat qui ha denunciat a Diari Català el que considera una “injustícia”. Segons explica, solia passejar amb en Tequila per la zona de l’antic INEM –i el bar antigament conegut com ‘Los Camioneros’- i pel CAP del centre de Rubí. Precisament aquest dissabte Tequila i el seu amo passejaven entre el CAP i l’antic INEM quan, al tornar a casa, Javier va notar com el gosset es comportava de manera estranya i no volia menjar. Després de passar pel veterinari sense gaire sort, va decidir demanar una segona opinió, que li va recomanar que Tequila necessitava una operació. Aquella mateixa nit, el gos estava ja sent operat a Barcelona i, en un principi, tot havia sortit molt bé ja que el veterinari així li va transmetre al Javier.

Però només dues hores després d’aquesta primera trucada tranquil·litzadora, el veterinari tornava a trucar al Javier, aquest cop amb molt males noticies. El Tequila havia presentat de repent una hemorràgia massiva i estava patint massa i va tenir que ser sacrificat.

 

tequila gos enverinat Rubi
Imatge de l’escàner al que va ser sotmés Tequila, on es poden observar dos cossos estranys

 

Amb la tristor al cos, Javier va saber que l’anàlisi per enverinament que se l’hi havia realitzat a Tequila havia estat positiu i que, segons li van explicar a la clínica, aquest verí havia estat amagat a un parell de formatges de la marca Babybel, que van ser extrets de l’estomac de Tequila i que, presumiblement, havia ingerit durant el passeig d’aquell dissabte al matí. Segons ha explicat Javier, el veterinari no li ha facilitat els resultats de les analítiques posteriors, pel que l’enverinament només es pot confirmar amb aquestes primeres paraules del cirurgià que va atendre a Tequila.

Consells per evitar ensurts amb el nostre gos

Segons fonts de l’Ajuntament de Rubí, la Policia Local vol ajudar a que casos com el de Tequila siguin aïllats i poguem passejar amb tranquil·litat amb les nostres mascotes. Per aquest motiu, transmeten dues recomanacions a seguir:

–          No dur en cap cas els animals sense lligar, tant perquè es tracta d’una infracció fora de les zones habilitades, com perquè és precisament quan no es troben sota el control immediat del conductor que els gossos poden trobar una resta enverinada, normalment d’un aliment que els agrada i que poden menjar amb molta celeritat, sense que la persona tingui temps de reaccionar.

–          En cas de que es detectin restes sospitoses de poder contenir verí, cal comunicar-ho a la Policia Local o al Servei de Tinença d’animals.