Troben 186 cadàvers de víctimes de l’allau del Cambray

0
Continuen les tasques de recerca | Foto: CONRED
Continuen les tasques de recerca | Foto: CONRED
Continuen les tasques de recerca | Foto: CONRED

Es continua treballant en les identificacions de les víctimes

EP / Els fiscals que treballen al Cambray, la humil vila de Guatemala que va quedar sepultada per una allau, han confirmat la troballa d’un total de 186 cadàvers de víctimes de l’esllavissament de terres.

El Ministeri Públic, que continua amb el treball d’identificació de les víctimes de l’allau del passat 2 d’octubre, ha anunciat que investigarà la tragèdia del Cambray II.

Segons ha explicat l’organisme en un comunicat, des del 2 d’octubre, la Fiscalia ha basat la feina en dues vies: l'”acció immediata” per identificar als morts i la investigació “i persecució penal” corresponent.

Rootman Pérez, secretari de Política Criminal del MP, ha informat que les indagacions seran coordinades per la Fiscalia Municipal de Santa Catarina Pinula i ha afegit que hi ha “línies importants d’investigació a seguir”.

Aquest és el cas d’oficialitzar, si en efecte van existir advertències oportunes del perill al lloc, quines accions van realitzar les autoritats responsables i si es van complir els requeriments legals per a la construcció d’aquest tipus de projectes habitacionals en una àrea considerada d’alt risc.