Troben dos cadells de lleó cavernari |Diari Català

Un equip de paleontòlegs ha trobat dos cadells de lleó cavernari a Yakutia (Sibèria nord-oriental, Rússia).

Aquest descobriment sense precedents podria ajudar a explicar per què es va extingir aquest depredador fa 10.000 anys.

Un equip de paleontòlegs ha descobert aquest estiu dos cadells de lleó cavernari de 10.000 anys, en un estat gairebé perfecte de conservació en el permafrost de la República de Sajá, també coneguda com a Yakutia, informa ‘The Siberian Times‘. Fins al moment, són les restes d’aquesta espècie més ben conservats del món.

La investigació podria ajudar a explicar per què aquesta subespècie de lleó cavernari es va extingir fa al voltant de 10.000 anys, ja que hi havia pocs depredadors que el cacessin, era més petit que els herbívors i no era propens a empantanegar en els pantans, com feien els mamuts i els rinoceronts llanuts. Una de les teories que estudien els científics és la disminució de la quantitat de preses al seu abast.

L’Acadèmia de Ciències de Yakutia mostrarà els dos cadells davant la premsa russa i internacional, juntament amb els resultats de les primeres investigacions, a finals del pròxim mes de novembre. Al mateix temps, els paleontòlegs també ensenyaran altres animals del Plistocè que han estat conservats pel gel d’aquesta vasta regió -la major i més freda de Rússia-, entre els quals destaquen Yuka (el famós mamut llanut de Oimyakon), l’esquelet d’un rinoceront llanut de Kolymá i altres bisons i cavalls de Yukagir.

El lleó cavernari (‘Panthera spelaea‘) és una subespècie extinta de lleó que va viure durant l’època del Plistocè Mitjà al continent euroasiàtic, des de les Illes Britàniques fins al districte de Txukotka, a l’extrem est de Rússia. També va estar present a Alaska i el nord-oest de Canadà.