Trump: “El Papa desitjaria i resaria per a què jo fóra president si El Vaticà fos atacat per ISIS”

0
Donald Trump primaries republicans
Foto: Europa Press

El candidat republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump, contesta al Papa després que afirmés que “no era cristià”

Poques hores després que el Papa afirmés que “una persona que només pensa en construir murs, sigui on sigui, i no en fer ponts, no és cristià” en clara referència al candidat republicà Donald Trump, va obtenir resposta en forma de comunicat. El de Nova York va començar el text dient que “El Papa desitjaria i resaria per a què jo fóra president si el Vaticà fos atacat per ISIS, perquè això no hauria passat”.

El debat entre el Papa i Donald Trump va començar quan en l’última parada del pontífex, a la frontera entre Ciudad Juárez i El Paso, va ser preguntat per l’opinió que tenia sobre el fet que Donald Trump volgués construir un mur a la frontera entre Mèxic i els Estats Units, que consistiria en més de 2.500 kilòmetres de construcció i la deportació d’11 milions de persones.

Segons el comunicat del republicà, han estat els “líders mexicans” els que han provocat que el Papa fes aquestes afirmacions, ja que “han fet comentaris en què em menosprecien perquè la seva intenció és seguir saquejant als Estats Units, tant en l’àrea comercial com en la frontera”.

“Estan utilitzant el Papa com un peó i haurien d’estar avergonyits per això, sobretot quan hi ha tantes vides en joc i la immigració il·legal no para de créixer”, segueix en el comunicat. “El Papa només ha sentit una part de la història, no veu com els líders mexicans estan essent més llestos que el president Obama i que el nostre lideratge en cadascun dels aspectes de la negociació”.

Donald Trump ha afirmat també que és “vergonyós” que un líder religiós qüestioni la fe d’una persona. “Estic orgullós de ser cristià i com a president no permetré que el Crisitanisme sigui constantment atacat i menyspreat, tal i com està passant ara amb el nostre President actual”. “Cap líder, especialment un líder religiós, hauria de tenir el dret a qüestionar la religió o fe d’un altre home”.