El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha dit que el president, Donald Trump, manté les acusacions sobre el suposat espionatge ordenat per l’Administració de Barack Obama durant la campanya prèvia a les eleccions de novembre passat.

Les paraules de Spicer han tingut lloc hores després que els principals líders de la Comissió d’Intel·ligència del Senat dels Estats Units han assegurat que no existeixen proves que avalin la denúncia del president.

“Amb la informació disponible, no veiem indicis que la Torre Trump fos objectiu de vigilància per cap element del Govern dels Estats Units, abans o després de les eleccions”, van afirmar el president de la Comissió, el republicà Richard Burr, i el ‘número dos’ d’aquest òrgan, el demòcrata Mark Warner, en un comunicat conjunt.

Burr i Warner es van sumar així a les suspicàcies expressades aquest dimecres pels seus homòlegs en la Comissió d’Intel·ligència de la Cambra de Representants.

El congressista republicà Devin Nunes ha advertit que, si es tenen en compte “literalment” els ‘tuits’ de Trump, “el president estava equivocat“.

Els dubtes dels responsables d’Intel·ligència d’ambdues cambres han estat les últimes d’una llarga llista de suspicàcies que tenen el seu origen en una sèrie de tuits publicats el 4 de març per Trump. Llavors, i sense presentar proves, el president va denunciar punxades a la Torre Trump de Nova York.