Trump proposa que es castigui les dones si s’il·legalitza l’avortament

0
Donald Trump Obama
Donald Trump manté les acusacions d'escoltes a Obama | Diari Català (Foto: Twitter)

Trump, que es considera “provida”, proposa que les dones que avortin rebin “algun tipus de càstig”

 

L’empresari estatunidenc Donald Trump, favorit per obtenir la candidatura republicana a la Casa Blanca, ha proposat que les dones que avortin rebin “algun tipus de càstig” si el país il·legalitza la interrupció voluntària de l’embaràs.

Trump, que s’ha definit moltes vegades com a “provida”, ha especulat, en una entrevista de la cadena MSNBC, amb un possible reforma legislativa que preveuria “alguna forma de càstig” per a les dones, entre d’altres qüestions.

El magnat novaiorquès ha reconegut en l’entrevista que encara no ha “determinat” quina hauria de ser la sanció, tot i que descarta que aquest tipus de represàlies puguin anar dirigides també contra els homes.

Davant de l’onada de reaccions, la campanya de Trump ha enviat a Reuters un comunicat en què ha explicat que el debat sobre l’avortament “no és clar” i que haurien de ser els Estats els qui prenguessin una decisió sobre aquesta qüestió.

L’exsecretària d’Estat Hillary Clinton, favorita en el bàndol demòcrata, ha considerat “horribles” però “reveladores” les paraules de Trump. “Just quan pensaves que no podia anar a pitjor”, ha escrit Clinton en el seu compte de Twitter.