Trump recupera el seu to més dur

0
Donald Trump Obama
Donald Trump manté les acusacions d'escoltes a Obama | Diari Català (Foto: Twitter)

El ja oficialment candidat republicà a la Casa Blanca apel·la a la llei i l’ordre en el seu discurs d’acceptació de la nominació

El magnat multimilionari Donald Trump ha acceptat aquest dijous a la nit la nominació republicana, assegurant que de ser elegit president dels Estats Units el pròxim 8 de novembre, data en la qual se celebraran les eleccions, el país recuperarà la seguretat.

La seva filla Ivanka ha estat l’encarregada de donar el pas al nou candidat pel Partit Republicà a la Casa Blanca, a qui ha presentat com algú “incapaç de pensar en petit”. “L’he estimat i respectat durant tota la meva vida i no puc estar més orgullosa. Els presento al meu pare i al nostre pròxim president, Donald J. Trump”, ha afirmat, abans que la convenció esclatés en aplaudiments.

“Gràcies, gràcies”, ha iniciat el republicà, si bé una multitud l’ha interromput per començar a corejar el seu nom. “Amics, delegats i estatunidencs: accepto humilment i amb agraïment la vostra nominació a la presidència dels Estats Units”, ha començat el seu discurs.

En la seva intervenció, Trump ha assegurat que amb el seu mandat republicà els Estats Units tornarà a la “prosperitat, seguretat i pau” i es convertirà en un país de “llei i ordre”, abans d’assegurar que la criminalitat s’ha elevat a tot el país durant els últims anys de Governs presidits per demòcrates.

“La nostra convenció té lloc en un moment de bogeria per al nostre país”, ha assegurat, tan sols uns dies després que diversos agents fossin assassinats en diferents estats com a resposta a la violència exercida pels policies contra ciutadans afroamericans, violència que fa poc i diverses vegades ha acabat amb la mort de ciutadans.

Trump, que s’ha compromès a no mentir i a “honrar al poble estatunidenc amb la veritat”, ha criticat, com ha vingut fent durant la campanya, la gestió de Barack Obama i, en particular, la seva decisió de col·locar a Hillary Clinton, el seu previsible rival a les eleccions presidencials, en el lloc de secretària d’Estat.

“Estic segur que és una decisió de la qual es penedeix”, ha afirmat el republicà, per assegurar amb rotunditat que la política exterior de Clinton ha provocat una situació amb “pobresa i violència” al país i “mort i destrucció a l’exterior”.