El TSJC acusa Artur Mas de desobediència greu al TC

0
Lluís Companys
EP: Mas surt del TSJC

Una informació d’El Español desvela que el jutge del TSJC acusa a Mas de delictes castigats amb presó

 

Joan Manel Abril, jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que instruïa la causa del 9N, ha fet arribar al Tribunal Suprem espanyol les acusacions contra Francesc Homs, Joana Ortega i Artur Mas. El que més sorprèn dels delictes que Abril atribueix a Mas –i que desvela el digital El Español– és que són tots tant greus com prevaricació, malversació i desobediència greu al Tribunal Constitucional.

El document al que ha tingut accés aquest diari acusa a l’ex-president de la Generalitat de desobeir al TC quan aquest havia suspès la consulta del 9N. A més, mentre descarrega de pressió als voluntaris –parla d’ells com “cobertura legal” del 9N-, acusa al Govern català d’actuar “de manera intencional i conscient”.

Com ja va anunciar el TSJC al enviar la causa del 9N al Suprem, aquest només actuarà en relació a les acusacions de Francesc Homs per la seva qualitat d’aforat, mentre que tota la resta de la causa del 9N seguirà en mans d’Abril i el TSJC.

Compartir
Article anteriorObama i Castro iniciaran un diàleg sobre els drets humans
Article següentRobatori a l’Orange de Rubí
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]