Carme Forcadell pot ser jutjada per conduir Catalunya cap a la independència
EP: Carme Forcadell

Les secretàries judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han comunicat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la resta de membres de la mesa i al secretari general de la cambra l’última resolució del Tribunal Constitucional.

La notificació del TC comunica a Carme Forcadell que l’envia a la fiscalia per haver permès la votació en el ple del Parlament de les conclusions de la comissió del procés, el full de ruta de desconnexió amb Espanya, el camí cap a la independència de Catalunya.

Uns altres funcionaris s’han personat al Palau de la Generalitat i ha fet saber aquest advertiment al president, al vicepresident i als consellers del govern.

La resolució judicial de dijous passat declara nul·les les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent i adverteix el Parlament i els membres del govern que si ignoren la resolució poden incórrer en una responsabilitat penal. A la mateixa resolució, el TC demana a la fiscalia que exerceixi les accions que corresponguin contra la presidenta del Parlament o qualsevol altra persona.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha respost que és “grotesc” que el Parlament no pugui debatre i treure conclusions.

Munté ho considera “grotesc”

“Considerem que és grotesc que s’anul·lin idees i, en al cas d’avui, dir-nos que el Parlament de Catalunya i els seus legítims representants no poden arribar a conclusions, no poden debatre-les, i, molt menys, aprovar-les. Davant de la judicialització de la política, debat d’idees, funcionament ordinari del Parlament de Catalunya i més mandats democràtics, insisteixo, davant d’aquesta constant, reiterada judicialització de la política.”

El govern de la Generalitat ha lliurat una carta tant a l’ONU com al Consell d’Europa denunciant la persecució de polítics a Catalunya a causa del 9-N.