TSMC ja té el procés de 16 nm completament madur

  0
  TSMC ja té el procés de 16 nm completament madur

  TSMC ja té el procés de 16 nm completament madur

  Cada vegada estan fabricant-les a major ritme, el procés de producció està completament madur

  Sembla que TSMC, un dels principals fabricants d’obleas de micro controladors (anomenats “foundries” o forges, foses) ha aconseguit solucionar ja tots els problemes que afligien al seu node de producció FinFet+ de 16 nm i ha començat a fabricar hòsties de micro controladors a les seves fàbriques a bon ritme. De fet, cada vegada estan fabricant-les a major ritme, la qual cosa vol dir que el procés de producció està completament madur.

  En la indústria del microxip, considera que un procés de producció està completament madur quan el nombre de micro controladors defectuosos que surten en cada oblea produïda és prou reduït perquè la companyia per la qual es fabriquen els xips pugui aprofitar la gran majoria d’ells.

  Tradicionalment, els canvis de node són sempre complexos perquè cal rea condicionar les fàbriques amb les eines necessàries, tornar a entrena a tota la mà d’obra en el nou procés de fabricació i anar fent proves i millores en aquest procés i això sol representar un procés ardu i llarg.

  Això és especialment cert quan parlem de fabricar components d’altes prestacions com poden ser processadors i nuclis gràfics, que admeten bastant pitjor els errors de fabricació i van a estar sotmesos a uns esforços bastant superiors als quals mai suportaran un altre tipus de micro controladors.

  I no sempre es té sort en el canvi de node i si no, no hi ha més que veure el que ha succeït amb les targetes gràfiques d’AMD i de Nvidia, que la seva fabricació porta ja dos anys estancada en el node de 28 nm, sempre per problemes deguts a la falta de rendiment en les hòsties que es produïen, primer del node de 20 nm i, més davant, al fet que el node de 16 nm no va estar llest a temps per a les noves gràfiques Fiji d’AMD, amb els consegüents retards associats.

  TSMC ja té el procés de 16 nm completament madur

  Sembla que tots aquests problemes s’han acabat solucionant de manera satisfactòria i, des del Juliol passat, TSMC ha posat el nou node FinFet+ de 16 nm a produir a tota velocitat (devien tenir un endarreriment important amb comandes per a aquest procés) atès que hi ha bastants companyies amb projectes per a aquest node actualment, com Avago, Freescale, MediaTek, LG, Nvidia, AMD, Renesas i Xilinx.

  I encara que sabem des de fa més d’un any que Nvidia fabricaria les seves noves gràfiques Pascal en aquest tipus de node, amb AMD les coses no estan tan clares atès que si ben la seva CEO ha confirmat que es fabricarien en aquest tipus de node, la propera gamma Artic Islands no apareixen per cap part en la llista oficial de projectes de TSMC. Caldrà veure què succeeix amb tot aquest assumpte.