Turquia deporta la diputada de la CUP Mireia Vehí

0
Mireia Vehí CUP Turquia
La diputada de la CUP en una sessió al Parlament de Catalunya. Foto: Europa Press.

La diputada de la formació anticapitalista ha estat retinguda juntament amb l’activista feminista Maria Juez

La diputada de la CUP Mireia Vehí, juntament amb l’activista feminista Maria Juez, de Justa Revolta, han estat deportades de Turquia. Va estar quan van arribar a l’aeroport d’Istanbul, cap a les sis de la tarda d’ahir, quan van ser “retingudes i amenaçades amb violència al demanar fer una trucada per informar de la seva situació”, segons explica la CUP en un comunicat.

Tant Vehí com Juez anaven com a part d’una delegació internacional a Diyarbakir, capital del Kurdistan turc, a participar a les marxes que havien organitzat les dones del moviment feminista kurd per celebrar el dia 8 de març. En aquesta delegació s’hi trobaven també alguns eurodiputats com Miguel Urban, fundador i membre de Podemos.

Segons informa la formació anticapitalista, les dues activistes havien d’arribar en un vol de Turkish Airlines que aterrava a les 4 de la tarda d’avui a El Prat, on les estaria esperant la diputada Eulalia Reguant amb altres persones de la CUP. Ni Mireia Vehí ni Maria Juez havien estat abans ni a Turquia ni a cap part del territori del Kurdistan.

La formació ha comunicat que es posaran en contacte amb el govern català i amb l’Estat espanyol tan bon punt arribin i reclamar que “prenguin les corresponents mesures davant Turquia per demanar explicacions”. De moment, des de la CUP s’han posat en contacte amb l’ambaixada espanyola a Ankara.