Turquia deté 320 persones relaciones amb el PKK

0
Atemptat turquia kurdistan bomba
Imatge d'arxiu d'un atemptat a Turquia semblant al de dissabte | Foto: Reuters

El govern turc continua la seva ofensiva contra el Kurdistàn després que una milicia reivindiqués aquest dijous l’atemptat a Ankara

 

Les operacions portades a terme durant la jornada d’aquest dimecres per les forces de seguretat turques contra el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) a diverses províncies del país s’han saldat amb la detenció d’unes 320 persones.

Segons les informacions facilitades per l’agència estatal turca de notícies, Anatolia, un total de 29 persones -entre les quals hi ha diversos advocats- han estat detingudes a Istanbul, en una operació que ha comptat amb el suport d’helicòpters.

La majoria de les operacions s’han portat a terme al sud-est i al est del país–províncies d’Elazig, Gaziantep, Sanliurfa, Kahramanmaras, Malatya i Batman-, si bé desenes de persones han estat detingudes també a la província de Bursa (oest).

Diversos dels detinguts a Bursa són estudiants universitaris sospitosos de ser membres del Moviment Patriòtic Juvenil Revolucionari Kurd (YDG-H), branca juvenil del PKK, tal com ha recollit el diari turc ‘Hurriyet’.

D’altra banda, entre els detinguts figuren Hatice Aslan i Sait Aice, alts càrrecs del kurd Partit Democràtic dels Pobles (HDP) a la província de Manisa (oest). Alhora, s’han detingut dos membres del Partit de les Regions Democràtiques (DBP), que no tenen representació parlamentària, al marc d’una operació a la província d’Erzurum (est).

Les operacions s’han dut a terme pocs dies després d’un atemptat suïcida amb cotxe bomba a la capital, Ankara, que es va saldar amb 37 morts i que el Govern turc ha atribuït a un membre del PKK.

El Ministeri de l’Interior va confirmar aquest dimarts en un comunicat la implicació de Seher Cagla Demir, de 24 anys i membre de la guerrilla kurda des del 2013. Demir hauria rebut entrenament a Síria de les Unitats de Protecció Popular (YPG), una milícia kurda que Ankara cataloga com terrorista.